Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά. 6 Μάη Απεργούμε

0
image_pdfimage_print

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10ΠΜ!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι στην εγκατάσταση, στους ανελκυστήρες, στη μαθητεία,

Η 1η Μάη είναι φάρος των αγώνων της εργατικής τάξης. Είναι η μέρα που τιμάμε το αίμα των εργατών του Σικάγο του 1886, της ματωμένης Θεσσαλονίκης του 1936, της Καισαριανής του 1944. Είναι η μέρα που σαν εργαζόμενοι τιμάμε τους καθημερινούς αγώνες της τάξης μας, με τους δικούς μας όρους, για τις δικές μας ανάγκες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι δώσανε τη ζωή τους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, απέναντι στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, βάζοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών πραγματοποιώντας χιλιάδες απεργίες και αγώνες.

Εργοδότες και κυβέρνηση παίρνουν βοήθεια από την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Μια επικίνδυνη συμμορία με «πολύτιμες προτάσεις» όπως ομολόγησε ο υπουργός εργασίας Χατζηδάκης. Οι προτάσεις της ΓΣΕΕ έρχονται να συμπληρώσουν το τερατούργημα που προετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση για να καταργήσει το 8ωρο και να βάλει στο χέρι τα σωματεία, μετατρέποντάς τα σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς χωρίς εργαζόμενους.

Η ΓΣΕΕ μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα για τους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης που δεν αντιμετωπίζει την πανδημία. Κατηγορεί τα ταξικά συνδικάτα, όπως και το δικό μας ότι παίζουμε παιχνίδια επειδή παλεύουμε για την υπεράσπιση της ζωής και του μεροκάματου των συναδέλφων. Μας κουνάνε το δάκτυλο πως εν μέσω πανδημίας «όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε πλάτη» για τους «εθνικούς στόχους» που καθορίζει η κυβέρνηση για τα συμφέροντα των εργοδοτών. Η κυβέρνηση που δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας! Η κυβέρνηση που μας στοιβάζει σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ! Η κυβέρνηση που δεν παίρνει μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων! Μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Μετράμε δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους από την εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

Τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει νόμο που καταργεί το 8ωρο, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, νομιμοποιεί την δεκάωρη απλήρωτη εργασία. Θέλει να καταφέρει ένα τεράστιο πλήγμα σε μία από τις τελευταίες κατακτήσεις της τάξης μας για λογαριασμό των εργοδοτών. Την ίδια στιγμή θέλει να ελέγξει τα σωματεία και να βάλει περισσότερα εμπόδια στη λειτουργίας τους, ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν που να απευθυνθούν για τα προβλήματά τους, να μην υπάρχει η δύναμη που θα οργανώσει τον αγώνα τους. Παράλληλα προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης κάνοντας υποχρεωτικά τα επαγγελματικά ταμεία για τα οποία η ΓΣΕΕ συμφωνεί και τα προωθεί.

Η ΓΣΕΕ ξεδιάντροπα καλεί σε εορτασμό της 1ης Μάη στις 4 Μαΐου, όπως την όρισε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και «αποφάσισε» για φέτος η κυβέρνηση της ΝΔ. Θέλουν να μας στείλουν να πιάσουμε τον Μάη! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε ήσυχους να υπονομεύσουν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται καμία κυβέρνηση που λειτουργεί για λογαριασμό των εργοδοτών, ούτε τις συμβιβασμένες ηγεσίες όπως αυτής της ΓΣΕΕ να του πουν πως, πότε και με τι όρους θα παλέψει.

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι όπως οι άλλες. Πραγματοποιείται μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με 9300 νεκρούς, με μια κυβέρνηση που χαρίζει εκατομμύρια στους εργοδότες και ρίχνει τα βάρη της δικής τους κρίσης στο λαό. Πραγματοποιείται λίγο πριν η κυβέρνηση καταθέσει νόμο που σαρώνει ότι έχει μείνει όρθιο. Η φετινή Πρωτομαγιά θέλουμε να πάρει τα χαρακτηριστικά της απεργιακής κλιμάκωσης ενάντια σε όσα έχει κάνει ιδιαίτερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο η κυβέρνηση αλλά και τους επόμενους σχεδιασμούς της.

Μαζικά, αποφασιστικά οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων απεργούμε, βάζοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι των εργοδοτών. Λύση στα προβλήματά Ελλήνων και μεταναστών εργατών, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς θα δώσει η συσπείρωση τους στα σωματεία, ο οργανωμένος και ο μαζικός αγώνας με βάση τα συμφέροντα της τάξης μας. Χρειάζεται σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους, με τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ενισχύουμε τη δύναμή μας, ενισχύουμε το συνδικάτο για να βγουν μπροστά τα δικά μας συμφέροντα. Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας πιο μαχητικά, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Καλούμε όλους τους ηλεκτρολόγους, τους άνεργους, τη νεολαία να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργία στις 6 Μάη στις 10πμ στο Σύνταγμα. Να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο και γιαπί κάθε χώρος εργασίας, για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από σωματεία και μαζικούς φορείς στις γειτονιές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς:

  • ΤηνΠαρασκευή 23/4, στις 6 μμ. στην Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια 
  • ΤηνΠαρασκευή 23/4, στις 6:30 μμ. στην Πλατεία Νέας Μάκρη 
  • ΤηΔευτέρα 26/4, στις 6 μμ. στην Πλατεία Αμερικής
  • ΤηΔευτέρα 26/4, στις 6 μμ. στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης
  • ΤηΔευτέρα 26/4, στις 6:30 μμ. στο Μενίδι, Δεκελείας 42
  • ΤηνΤετάρτη 28/4, στις 6 μμ. στην Πλατεία Νέας Σμύρνης 
  • ΤηνΤετάρτη 28/4, στις 6 μμ. στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου 
  • ΤηνΤετάρτη 28/4, στις 6:30 μμ. στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι
  • Την Τετάρτη 28/4, στις 6:00 μμ. στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω
  • Την Τετάρτη 28/4, στις 6:30 μμ. στην Πλατεία Ελευθερίας στην Παλλήνη

 

Share.

Comments are closed.