Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Τώρα να γίνει υπόθεση όλων η εφαρμογή της σύμβασής μας !!

image_pdfimage_print

Συνάδελφε ηλεκτρολόγε, που δουλεύεις στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων,

Σε ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2167/Β/7.6.2019 η κήρυξη υποχρεωτικής της ΣΣΕ που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρολόγων που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων, αλλά και όλους τους εργοδότες του κλάδου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε εργοδότης θα πρέπει να την εφαρμόσει.

Συνάδελφε,

σε καλούμε μαζί με το συνδικάτο μας, να μη δείξουμε κανένα εφησυχασμό, καμία ανεκτικότητα.  Τώρα προτεραιότητα όλων μας πρέπει να γίνει η διεκδίκηση και η εφαρμογή της συλλογικής σύμβασής μας που είναι σε ισχύ και πλέον υποχρεωτική. 

Η πάλη για αυξήσεις θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως και η υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που περνάει μέσα από την οργάνωση του κάθε ηλεκτρολόγου στο Συνδικάτο. Έτσι ώστε με καλύτερους όρους, οργάνωση και δράση, να δώσουμε δυναμική απάντηση στην εργοδοσία την κυβερνητική πολιτική, στους ξεπουλημένους εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές που υπονομεύουν τον κάθε αγώνα μας. 

Είναι ένα χρέος μας που πρέπει να φέρουμε σε πέρας, απέναντι στους εαυτούς μας, στους συναδέλφους μας, στις οικογένειές μας.

 Τώρα να γίνει υπόθεση όλων η εφαρμογή της σύμβασής μας !!

5νθήμερη εργασία, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 38 συνολικά ωρών εργασίας για όλους τους ηλεκτρολόγους.

 Οι αδειούχοι τεχνίτες ηλεκτρολόγοι, βασικός μισθός 734,27 ευρώ.

  • Αρχιτεχνίτες , βασικός μισθός 759,69 ευρώ.
  • Συντηρητές ηλεκτρολόγοι με θέση, βασικός μισθός 797,90 ευρώ
  • Εγκαταστάτες ηλεκτρολόγοι 1ηςομάδας ( Δ΄ειδικότητα), βασικός μισθός 808,00 ευρώ
  •  Επίδομα Πολυετούς Υπηρεσίας μέχρι δέκα (10) τριετίες, από τις οποίες η κάθε μία τριετία, από τις πέντε (5) πρώτες αυξάνονται με ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού και κάθε μία από τις υπόλοιπες πέντε (5) με ποσοστό 8% επί του βασικού μισθού για κάθε τριετία πραγματικής υπηρεσίας, στον Ηλεκτρολογικό κλάδο.
  • Επίδομα γάμου σε ποσοστό 10% και για κάθε παιδί 5%, επί του βασικού μισθού.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και ειδικών συνθηκών σε ποσοστό 10%, υπολογιζόμενο στο βασικό μισθό.
  • Επίδομα επικίνδυνης εργασίας σε ποσοστό 20%. Το επίδομα αυτό υπολογίζεται πάνω στο σύνολο των αποδοχών.
  • Επίδομα σπουδών ύψους δεκατεσσάρων (14) ευρώ για τους Πτυχιούχους Μέσων Τεχνικών Σχολών και δεκαοχτώ και πέντε (18,5) ευρώ για τους Πτυχιούχους ΤΕΙ

Οι βασικοί μισθοί μετά από την υπογραφή Σ.Σ.Ε. τον Φεβρουάριο του 2019, αυξήθηκαν από  1/6/19 κατά 1%  και από την 1/3/20 θα αυξηθούν ακόμα 1%.

Στο ηλεκτρολογικό προσωπικό, χορηγούνται κάθε χρόνο για τις ανάγκες της εργασίας, 2 φόρμες, 1 ζευγάρι παπούτσια και 1 ζευγάρι γάντια. 

Συνάδελφε,

υπάρχουν δυνατότητες για να αλλάξουν τα πράγματα στους χώρους δουλειάς.  Αυτό που πρέπει να πιστέψει ο καθένας από εμάς είναι στη δύναμή του και να μη ξεχνάμε… ό,τι κατακτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κερδήθηκε με την οργανωμένη πάλη και σε σύγκρουση με την εργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό της.

Όλοι εμείς, κάθε  ηλεκτρολόγος πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσει όλες τις δυνάμεις του προβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας διεκδικήσεις, πρώτα και κύρια την εφαρμογή της Σ.Σ.Ε.

 Για όλα αυτά σε καλούμε να παλέψουμε μαζί, οργανωμένα, μέσα από τη δράση του Συνδικάτου μας με στόχο, κανείς να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά του. Να μην παραιτηθεί από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.  

         

           «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και όχι τα κέρδη των λίγων»

                                                                                                                                    ΤΟ  Δ.Σ.

Comments are closed.