Τρίτη, 22 Ιουνίου

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής :Στάση Εργασίας την Τετάρτη 12-5-21 και απεργία την Παρασκευή 14-5-21 στην INVITE

0
image_pdfimage_print

Σας γνωστοποιούμε πως με απόφαση του ΔΣ του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων ν.Αττικής κηρύσσουμε νέα 4ωρη Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 12 Μαΐου και τις ώρες 12:00 – 16:00, σε όλους τους εργασιακούς χώρους που απασχολεί εργαζόμενους η εταιρία INVITEAE.Στηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους με κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίαςεκείνη την μέρα.Η απόφαση του Συνδικάτου μας καλύπτει και τους εργαζόμενους της UNISONπου απασχολούνται στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, οι οποίοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους πήραν απόφαση για συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:η καταβολή των χρωστούμενων της μισθοδοσίας τους μέχρι την Πέμπτη 13 Μαΐου καθώς και οι μισθοί όλωννα καταβάλλονται στην ώρα τους. Αν τα αιτήματα των εργαζομένων δεν γίνουν δεκτά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα προχωρήσουν σε 24ωρη Παναττική απεργία την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι μετακινήσεις εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Η εργοδοσία προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να διασπάσει τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και τέσσερις μήνες και να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τα νοσοκομεία χωρίς να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα, με την «εργολαβοποίηση» των υπηρεσιών των νοσοκομείων, που καθιστά τα νοσοκομεία όμηρους στις ορέξεις των εργολάβων. Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι τεράστιες και το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες τους. Η γύμνια των νοσοκομείων φάνηκε ακόμα περισσότερο 1,5 χρόνο τώρα εν μέσω πανδημίας, αναδεικνύοντας το επίκαιρο, απόλυτα σωστό και πάγιο αίτημα των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς και των σωματείων του ταξικού κινήματος, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις θέσεις, ώστε τα νοσοκομεία να μπορούν να επιτελέσουν τον κοινωνικό τους ρόλο, αυτό της προστασίας του πολύτιμου αγαθού της υγείας του λαού.

Απαιτούμε να καταβληθούν οι μισθοί που χρωστά η εταιρεία στους εργαζόμενους. Να μην μετακινούνται οι εργαζόμενοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργολαβικοί, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας τους.

Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στηρίζουν με αποφάσεις τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Share.

Comments are closed.