Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Προτεραιότητα για μας είναι η ζωή μας, η υγεία μας και δεν την “βάζουμε” πάνω από κανένα αφεντικό.

0

Η κακοκαιρία που εξελίσσεται από σήμερα το πρωί στην Αττική κάνει επιτακτική την ανάγκη να απαγορευτεί κάθε εργασία σε εξωτερικούς χώρους αλλά και εσωτερικούς που δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη θέρμανση. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η χιονόπτωση και ο παγετός που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες αυξάνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο του εργατικού «ατυχήματος». Στο κλάδο έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν, λόγω της πίεσης που ασκεί η εργοδοσία στους εργαζόμενους για να προσέλθουν στην δουλειά τους σε αντίξοες συνθήκες. Καλούμε κάθε συνάδελφο ηλεκτρολόγο να μην συμβιβαστεί με τα θέλω της εργοδοσίας που μόνο κριτήριο έχουν την  αύξηση των κερδών τους.

Προτεραιότητα για μας είναι η ζωή μας, η υγεία μας και δεν την “βάζουμε” πάνω από κανένα αφεντικό.

Καλούμε έστω και αυτή την στιγμή την Κυβέρνηση η οποία έχει τεράστιες ευθύνες,  που αφήνει ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους εκτεθειμένους και ανυπεράσπιστους,  να αποφασίσει και να εξασφαλίσει την ασφαλή εκκένωση όλων των χώρων εργασίας. Να κλείσουν όλοι οι χώροι εργασίας που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για ασφαλή εργασία σε αυτές τις συνθήκες καθώς και οι χώροι δουλειάς που δεν μπορούν οι συνάδελφοί μας να φτάσουν ομαλά και με ασφάλεια.

Απαιτούμε  την πλήρη καταβολή  των ημερομισθίων τους χωρίς καμία περικοπή (να μη χρεωθούν ως μέρες άδειας οι μέρες απουσίας από την εργασία τους λόγω της κακοκαιρίας), εφόσον η απουσία τους είναι λόγω ανωτέρας βίας εξαιτίας των ακραίων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και των επίσης επικίνδυνων συνεπειών  για την υγεία και την ασφάλεια τους.

Όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι να  φτάσουν σπίτι τους με ευθύνη της εργοδοσίας, του κράτους, της περιφέρειας  και των Δήμων.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να απευθυνθεί στο Συνδικάτο σε περίπτωση που δεχτεί πίεση από την εργοδοσία για εργασία αυτές τις μέρες.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.