Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Όλοι στην απεργία. 18 Φεβρουαρίου νεκρώνουν όλοι οι χώροι δουλειάς

image_pdfimage_print

H κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το ήδη διαμορφωμένο αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδιαίτερα το νόμο – έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, το νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο διατηρεί και θωρακίζει, παγιώνει τις μειώσεις στις συντάξεις και προχωρά στηνπροετοιμασία για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.Με τεχνάσματα και την «βοήθεια» των ΜΜΕ, βαφτίζουν τις μειώσεις στις συντάξεις αυξήσεις, που αφορούν τα 35 και τα 42 χρόνια εργασίας.

Αλήθεια, από πού θα προκύψουν οι αυξήσεις που μας λένε όταν στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2020 ψηφίσανε περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις ύψους 220 εκ. ευρώ;

Αλήθεια, ποιος ελαστικά εργαζόμενος, μισο-άνεργος, που βγήκε στην παραγωγή στα χρόνια της κρίσης,θα έχει 42 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας στο τέλος του εργάσιμου βίου του, που αναφέρουν στους πίνακες και τα παραδείγματα τους;

Το νέο ασφαλιστικό του Βρούτση αφήνει ανέγγιχτα τα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου από τα 4.500 έως τα 9.000 ένσημα, δηλαδή για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που αφορούν συνήθως και στην πιο κακοπληρωμένη εργασία.

Χαρακτηριστικά, ασφαλισμένος με 4.500 ημέρες ασφάλισης και μέσο όρο αποδοχών 600 ευρώ πριν το ν. Κατρούγκαλου και πριν την κατάργηση της 13ης – 14ης σύνταξης κύριας και επικουρικής, έπαιρνε συνολικά κύρια και επικουρική σύνταξη 607 ευρώ το μήνα και για 14 συντάξεις 8.498 ευρώ το χρόνο. Μετά το ν. Κατρούγκαλου – και το νόμο Βρούτση που διατηρεί το ίδιο ποσοστό αναπλήρωσης – παίρνει το μήνα 455€ και για 12 συντάξεις 5.458 το χρόνο, δηλαδή παίρνει 3.040 ευρώ λιγότερο ή -35,78%.

Η ΝΔ δεν φέρνει νέο νόμο, αλλά εφαρμόζει κατά γράμμα και βελτιώνει τον νόμο Κατρούγκαλου προσπαθώντας να ξεπεράσει τα νομικά του κενά. Ανοίγει το δρόμο σε νέα επιδρομή με τους τρεις πυλώνες ασφάλισης, όπου ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον τομέα.Η Κοινωνική Ασφάλιση ουσιαστικά γίνεται προσωπική υπόθεση του καθένα ανάλογα με την τσέπη του, προσωπικό και ατομικό ρίσκο, με τζογάρισμα των εισφορών μέσα από τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Άξιοι συμπαραστάτες της κυβέρνησης και των μεγαλο-εργοδοτών είναι η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να οργανώσει την αντεπίθεση των εργαζομένων, αλλά βγάζει και ανακοίνωση ενάντια στην απεργία, υποστηρίζοντας ότι γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα».Έχει συμφωνήσει με τα σχέδια της κυβέρνησης, έχει πάρει ανταλλάγματα, δίνει για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στα αφεντικά της, δηλώνοντας την πλήρη σύμπλευσή της.

Απαντάμε στα σχέδιά τους με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στις διαδηλώσεις, για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Με όλες μας τις δυνάμεις προετοιμάζουμε την απεργία στους χώρους δουλειάς, ανοίγουμε παντού συζητήσεις.Την ημέρα της απεργίας κανένας στην δουλειά. Όλοι στον δρόμο πίσω από το πανό του Συνδικάτου μας.Ο μόνος δρόμος που υπάρχει μπροστά μας είναι η οργάνωση και ο αγώνας, συσπειρωμένοι στο Ταξικό μας Συνδικάτο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης – Καμία ιδιωτική δραστηριότητα στον χώρο της Ασφάλισης.
  • Να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες, καθώς και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
  • Να καταργηθεί κάθε η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.
  • Την πλήρη προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, με ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Επανένταξη των Ηλεκτρολόγων, όλων των κατηγοριών στα ΒΑΕ.

Ειδικά για τις συντάξεις:

  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του βασικού μισθού. Ή στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Πλήρη συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Στα 55 και 50 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 ημέρες ασφάλισης.
  • Με 9000 ημέρες ασφάλισης ή 30 χρόνια δουλειάς συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας.
  • Η ενίσχυση της χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης πρέπει να βαραίνει το κράτος και την εργοδοσία και ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο.

 

Το ΔΣ του Συνδικάτου

Comments are closed.