Δευτέρα, 8 Αυγούστου

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η νέα 24ωρη Παναττική απεργία στην εταιρεία INVITEAE

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Μαΐου, η νέα 24ωρη Παναττική απεργία στην εταιρεία INVITEAE, εργολαβική εταιρεία που αναλαμβάνει την διαχείριση κτηριακών εγκαταστάσεων. Η συγκέντρωση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου και απασχολούνται οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι για ακόμα μία φορά έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και απήργησαν παρά τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη της να τους φοβίσει και να τους διασπάσει με διάφορους τρόπους, όπως το e-mail που έστειλε σε συγκεκριμένους εργαζόμενους την Τετάρτη 12 Μαΐου, που ούτε λίγο ούτε πολύ καταλόγισε σε όσους εργαζόμενους αγωνίζονται ότι θέλουν «να του κλείσουν την επιχείρηση και να μείνουν 80 οικογένειες χωρίς φαγητό».

Οι εργαζόμενοι, με την στήριξη των Συνδικάτων Ηλεκτρολόγων και Οικοδόμων, αλλά και των εργαζομένων από τα νοσοκομεία του Ευαγγελισμού και του Αγ. Σάββα, του επέστρεψαν τις απειλές με την σημερινή τους συμμετοχή στην απεργία.Με δυναμική παρέμβαση των Συνδικάτων Ηλεκτρολόγων και Οικοδόμων και την παρουσία αντιπροσωπείας του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου για να του παραθέσουμε τα προβλήματα των εργολαβικών εργαζομένων.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έβαλαν τα ζητήματα: της απληρωσιάς, την κατ’ εξακολούθηση καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τον ελλιπή εξοπλισμό των εργαζομένων με τα κατάλληλα εργαλεία, ρουχισμό κλπ. Τέλος ειπώθηκε η πάγια θέση των σωματείων για μονιμοποίηση των εργαζομένων, αφού μαζί με τους εργολαβικούς η οργανική κάλυψη του συγκεκριμένου νοσοκομείου είναι στο 50% απ’ όπου προκύπτει η ανάγκη όχι μόνο της μονιμοποίησης των συγκεκριμένων εργαζομένων, αλλά και η πρόσληψη περισσοτέρων.

Από την μεριά του ο διοικητής του νοσοκομείου απάντησε πως καταλαβαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αλλά πως δεν μπορεί να κάνει κάτι,επειδή δεν έχει νομιμοποιηθεί η προσωρινή επέκταση της σύμβασης του εργολάβου με το νοσοκομείο. Επίσης για τις μετακινήσεις είπε πως δεν μπορεί να τις εμποδίσει γιατί προβλέπονται από την σύμβαση που έχει υπογραφεί. Όσο αφορά τα μέτρα ασφαλείας δεν πήρε θέση.Ενώ για την μονιμοποίηση απάντησε πως είναι δύσκολη η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικών, διότι έχουν σταματήσει οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η δέσμευση της διοίκησης ήταν πως στη νέα σύμβαση με τον εργολάβο θα προβλεφθούν τρεις όροι: η μισθοδοσία των εργαζομένων που απασχολούνται στον Ευαγγελισμό να καταβάλλονται στην ώρα τους, να μην γίνονται μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου και τέλος στην περίπτωση που ο εργολάβος αθετήσει τους παραπάνω όρους θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία, αλλά και γενικά στους χώρους δουλειάς ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.Με τους νόμους τους δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών, να αλωνίζουν ελεύθερα και να επιβάλουν τα θέλω τους σε αντιδιαστολή με τις δικές μας ανάγκες. Έχουμε ανάγκη από σύγχρονα, καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία, με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις θέσεις ώστε αυτά να επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο για την προστασία της υγείας του λαού.

Αν σήμερα οι εργοδότες, όπως και ο συγκεκριμένος αισθάνονται ελεύθεροι να μην πληρώνουν στην ώρα τους, να μην εξοπλίζουν τους εργαζόμενους με όλα τα υλικά μέσα που είναι απαραίτητα στην εργασία τους, μπορούμε να φανταστούμε αν ψηφιστεί ο κατάπτυστος νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την κατάργηση του 8ώρου και με ότι άλλο το συνοδεύει τι καταστάσεις θα ζήσουμε. Τι συνέπειες αυτό θα έχει για την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους! «Τώρα δεν είναι η ώρα να κάνουμε πίσω» όπως δήλωσαν και οι ίδιοι!

Τα Συνδικάτα τους θα είναι δίπλα τους σε κάθε τους βήμα!

Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης!

Ψηλά τις γροθιές μας! Θα νικήσουμε!

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.