Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στην INVITE

0

Την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εργαζομένων της Invite στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού με παρουσία εκ μέρους της διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου μας, καθώς και του ΔΣ του ΣΕΝΕ, με θέμα τις συμβάσεις και τις αλλαγές που επιφέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη σε αυτές, αλλά και συνολικά στα εργασιακά δικαιώματα. Η συζήτηση δεν έμεινε μόνο σε αυτά, αλλά προχώρησε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους της Invite και των άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέτρων για την Υγεία & Ασφάλεια των συναδέλφων, δεν τους παρέχονται τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους σωστά, με ασφάλεια για τους ίδιους, για το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και για τους ασθενείς. Να λάβουμε υπόψη πως μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας του covid 19.  

Δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες από την μέρα όπου η πτέρυγα ΑΧΕΠΑ έμεινε 1,5 ώρα χωρίς ρεύμα σε μέρα γενικής εφημερίας με κλίνες ΜΕΘ να μένουν χωρίς ρευματοδότηση και μάλιστα από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμό όταν έσκασαν 2 πυκνωτές την ώρα που το τεχνικό προσωπικό προσπαθούσε να διορθώσει την βλάβη. Συνολικά για αρκετή ώρα το νοσοκομείο δεν λειτουργούσε ομαλά με διάφορα προβλήματα που προέκυψαν από την συγκεκριμένη βλάβη. Αυτά δυστυχώς επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα.

Εξαιτίας της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της υγείας, οι εγκαταστάσεις των νοσοκομείων είναι πεπαλαιωμένες, δεν γίνεται συντήρηση των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων, οι τεχνικές υπηρεσίες λειτουργούν με λιγότερο από το 50% των πραγματικών τους αναγκών. Οι εργολάβοι «λύνουν και δένουν», αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, μεταφέρουν εργαζόμενους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύψουν ανάγκες που προκύπτουν με ό,τι αντίκτυπο έχει αυτή η εναλλαγή στην ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς επαρκή ή κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς τα ενδεδειγμένα εργαλεία, μηχανήματα και εξοπλισμό. Από θαύμα μάλλον και την αυτοθυσία των εργαζομένων σίγουρα  μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το τελευταίο διάστημα ασκείται τρομοκρατία και πίεση στους συναδέλφους μας εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου. Συνεχώς με διάφορες αφορμές η ευθύνη μεταφέρεται στους συναδέλφους. Εάν η διοίκηση του νοσοκομείου έχει οποιοδήποτε παράπονο από την εταιρεία και τις υπηρεσίες της οφείλει να απευθύνεται στον ιδιοκτήτη της, να ξανακοιτάξει την σύμβαση που υπέγραψε η ίδια με την εν λόγω επιχείρηση και να σταματήσει να κατηγορεί και να τρομοκρατεί τους συναδέλφους μας για το καθετί. Να σταματήσει την λογική “χτυπάμε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος”. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.  

Οι συνάδελφοί μας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εργάζονται κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που αναφέρονται παραπάνω καλύπτοντας από την τσέπη τους πολλές φορές τον αναγκαίο εξοπλισμό που απαιτείται (εργαλεία, ειδικός ρουχισμός κ.ά.) που συνυπολογίζοντας τις ανατιμήσεις σε τιμολόγια της ΔΕΗ και άλλων υπηρεσιών, σε τρόφιμα, καύσιμα κλπ αντιλαμβανόμαστε πως με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνουν άμεσα οι όλες απαραίτητες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.
  • Να δοθούν στους εργαζόμενους ο απαραίτητος εξοπλισμός και τα τεχνικά μέσα ώστε με ασφάλεια να πραγματοποιούν όλες τις εργασίες τους ,με ευθύνη του νοσοκομείου και του εργολάβου.
  • Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα πόστα και ειδικότητες, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι / εργολαβικοί εργαζόμενοι.
  • Να σταματήσει κάθε είδους τρομοκρατία από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου στους εργολαβικούς συναδέλφους
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.