Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα ” Πετρέλαια Καβάλας”

0

Το Συνδικάτο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας», στον  αγώνα που δίνουν για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους με σύγχρονα δικαιώματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Ο νόμος Χατζηδάκη μετατρέπει τους χώρους εργασίας σε σύγχρονες γαλέρες όπου η εργοδότες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τη βούλα του νόμου! Η κυβέρνηση μέσα στα Χριστούγεννα παρέταξε τις δυνάμεις καταστολής για να σπάσει με τη βία τη συλλογική απόφαση των εργαζομένων για τις κινητοποιήσεις τους.

Η εργοδοσία αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχώρησε σε απολύσεις 24 εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των μελών της διοίκησης του σωματείου στον συγκεκριμένο χώρο, φτιάχνοντας μαύρη λίστα με όσους βάζουν εμπόδια στην εντατικοποίηση της εργασίας, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Δεν θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα και την αλληλεγγύη έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και τώρα ότι μπορούν να αφήνουν τους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά. Το παράδειγμα των εργαζομένων στο λιμάνι της COSCO και των εργαζομένων στην e-food απέδειξαν ότι κανένα κάστρο δεν είναι άπαρτο όταν οι εργαζόμενοι στον χώρο είναι μια γροθιά, διεκδικούν και ο λαός μας δείχνει την αλληλεγγύη του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Καμία δίωξη των εργαζομένων. Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων για το δικαίωμα στην δουλειά. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.