Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : 4 Νοέμβρη όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι στην εγκατάσταση,

Έχουμε πλούσια εμπειρία πλέον μετά από τόσα χρόνια που βιώνουμε τις συνέπειες των αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζει κάθε κυβέρνηση προς όφελος της εργοδοσίας του κλάδου και γενικότερα. Δεν μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες πως η εκάστοτε κυβέρνηση και η εργοδοσία θα δώσουν λύση στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Ας θυμηθούμε πως κατά την διάρκεια της κρίσης η ζωή μας χειροτέρεψε, μειώθηκαν τα μεροκάματα, διαλύθηκε η ασφάλιση, αυξήθηκε η ανεργία και μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή, να σφίξουμε τα δόντια και όλα θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα μόλις έρθει η ανάπτυξη.

Τώρα λοιπόν που η δουλειά «έχει ανέβει», η οικοδομική δραστηριότητα έχει αυξηθεί, είναι σε εξέλιξη μια σειρά έργα και ετοιμάζονται για άλλα ακόμα μεγαλύτερα, συνεχίζουμε να βιώνουμε την ίδια κατάσταση. Σχεδόν πουθενά στην εγκατάσταση δεν εφαρμόζεται η Κλαδική Σύμβαση. Το μεροκάματο καθορίζεται από την «ατομική» διαπραγμάτευση, τι είναι διατεθειμένος να δώσει ο εργοδότης, θεωρώντας μας εργατοτεχνίτες. Μισθοί πολύ μακριά από τις πραγματικές μας ανάγκες, ιδιαίτερα με το κύμα ακρίβειας που συνοδεύει την «ανάπτυξή» τους.

Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο είναι καθεστώς. Το ωράριο έχει γίνει λάστιχο.Με κάθε αφορμή, οι εργοδότες πιέζουν για παραπάνω ώρες δουλειάς, δουλειά μέχρι και τα σαββατοκύριακα γνωρίζοντας πως πολλοί συνάδελφοι θα δεχθούν κάτω από το φόβο της απόλυσης και την ανάγκη να συμπληρωθεί το χαμηλό μεροκάματο.Φυσικά όλες αυτές οι παραπανίσιες ώρες είναι αδήλωτες, πολλές φορές η επιπλέον εργασία δεν αμείβεται σαν υπερωρία, αλλά με βάση το μεροκάματο. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην αποδιοργάνωση του προσωπικού μας χρόνου και του οικογενειακού προγραμματισμού. Οδηγεί επίσης σε αύξηση των κινδύνων για εργατικά ατυχήματα, αφού η επιπλέον παραμονή στην εργασία ουσιαστικά δεν αναπληρώνεται. Είναι χαρακτηριστικό πως στον κλάδο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα εργατικά «ατυχήματα» – εγκλήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδείχθηκε αποτελεσματική να ψηφίζει Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι το ένα αντεργατικό νόμο πίσω από τον άλλο, με την στήριξη και των άλλων κομμάτων της αστικής τάξης, συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι. Με το νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη έχουν σαν στόχο να βάλουν φίμωτρο στα σωματεία που είναι πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων και των αγώνωντους. Νομίζουν ότι με την αστυνομία και τις απαγορεύσεις θα μας φοβίσουν.

Κυβέρνηση και εργοδοσία γνωρίζουν καλά πως οι εργάτες οργανωμένοι και αποφασισμένοι στα σωματεία μας έχουμε τη δύναμη να αφήσουμε το νόμο Χατζηδάκη και τους άλλους αντεργατικούς νόμους στα χαρτιά.

Τα κόμματα που υπηρετούν τους μεγαλοεργοδότες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν θα σταματήσουν, γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται συνεχώς πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κερδοφορία του. Γι’αυτό με τον νέο νόμο θέλουν να σμπαραλιάσουν όσα δικαιώματα μας είχαν απομείνει. Επομένως απαιτείται να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας, να δώσουμε απάντηση σε όλα αυτά που φέρνει το νέο νομοσχέδιο με την μαζική συμμετοχή μας στον αγώνα! Με τον αγώνα μας να χαράξουμε πορεία για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι τι είναι διατεθειμένοι οι εργοδότες να δίνουν ίσα – ίσα για να πάμε και την επόμενη μέρα στη δουλειά.

Ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων στην «e-food» απέδειξε ότι όταν οι εργάτες μαζικά, οργανωμένα, αποφασιστικά διεκδικήσουν, μπορούν  να κερδίσουν. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που υπέγραψαν νέα Κλαδική Σύμβαση. Αυτός είναι ο εφιάλτης των εργοδοτών, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους.

Προχωράμε σε 24ωρη Παναττική απεργία στις 4 Νοέμβρη για όλους τους συναδέλφους ηλεκτρολόγους που εργάζονται στην εγκατάσταση. Μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, οργανώνουμε κοινό μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό. Περνάμε στην αντεπίθεση, διεκδικούμε να καλυφθούν οι ανάγκες μας και ταυτόχρονα τους ανακοινώνουμε ότι τα δικαιώματά μας δεν τα χαρίζουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος – τερατούργημα του Χατζηδάκη.
  • Να παρθούν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους. Μέτρα ενάντια στην πανδημία.
  • Την εφαρμογή της υπάρχουσας Κλαδικής Σύμβασης για τους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες.Διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.
  • Να ενταχθούν όλοι οι ηλεκτρολόγοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.Να παρθούν όσα μέτρα απαιτούνται για την ανακούφιση μας λόγω των ανατιμήσεων και της ακρίβειας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Share.

Comments are closed.