Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής – Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο πενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη

0

Συνάδελφοι ηλεκτρολόγοι,

Απαντάμε δυναμικά, συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε δεκάδες συνδικάτα και φορείς, ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη στις 19.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση με τη μορφή κατ’ επείγοντος στη Βουλή την απαράδεκτη Συμφωνία για τις βάσεις. Η συμφωνία περιλαμβάνει την επέκταση της παραμονής των Νατοϊκών στην Ελλάδα για ακόμα 5 χρόνια καθώς και να αναβαθμιστούν οι βάσεις τους. Αυτή η εξέλιξη μετατρέπει την χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικών ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέους κινδύνους. Αυτές οι εγκαταστάσεις μπαίνουν στο στόχαστρο όσων χωρών πληγούν.

Η νέα Συμφωνία για τις Βάσεις δεν είναι προς το συμφέρον μας. Οι βάσεις δεν στήνονται στην χώρα μας για να ενισχύσουν την άμυνά της. Υπηρετούν τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις ενώσεις που έχουν δημιουργήσει για να τα υπερασπιστούν. Οι ανταγωνισμοί τους γεννούν τους πολέμους. Ξέρουμε καλά ότι στην ειρήνη και τον πόλεμο, οι συνέπειες πέφτουν στις δικές μας πλάτες, όταν την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες θησαυρίζουν, πολλές φορές κλείνοντας συμφωνίες και με ανταγωνιστές τους.

Οι ευθύνες βαραίνουν την τόσο την σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες τις προηγούμενες που βάζουν πλάτη να επεκτείνεται η παραμονή ξένων βάσεων και στρατευμάτων, η αξιοποίηση διάφορων υποδομών, βάζοντας τον λαό μας στο στόχαστρο των ανταγωνιστών τους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18.15 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.