Συνδικάτο Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»: Για την εργατική πρωτομαγιά

0

Με μαχητική μαζική συγκέντρωση και πορεία τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στην Κατερίνη, έπειτα από κάλεσμα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ». Με συνθήματα όπως “Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά, Καμιά συμμετοχή καμία εμπλοκή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί, Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας”, τα Σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση έδιναν τον παλμό.

Με την έναρξη της απεργιακής συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε αφηγηματικό ιστορικό αφιέρωμα στις Πρωτομαγίες, από νέες εργαζόμενες.

Σε “διαρκή αγώνα για αυξήσεις στις συντάξεις, συνυφασμένο με τον αγώνα για την επιβίωσή μας απέναντι στο τεράστιο κύμα ακρίβειας”, κάλεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας Γ. Ευαγγελόπουλος, ενώ ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να μην εφησυχάζει ο λαός και να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

“Σφίγγουμε αγωνιστικά τη γροθιά, σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα(…). Μόνη μας επιλογή ο οργανωμένος αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε”, τόνισε η πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, Σ. Νικολάου από το βήμα της συγκέντρωσης, και συνέχισε λέγοντας οτι “τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς η πάλη για να απεμπλακούμε από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία του εισοδήματός μας (…). Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης για τους απεργούς εργαζόμενους στην Cosco, οι οποίοι δίνουν παλικαρίσια μάχη για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους και την υπογραφή ΣΣΕ και μαζεύτηκε το ποσό των 270 ευρώ, αποδεικνύοντας στην πράξη οτι όπλο των εργατών είναι η αλληλεγγύη.

Την απεργιακή συγκέντρωση χαιρετήσανε επίσης η Ομάδα Γυναικών Κατερίνης και η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας.

Η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφανιών προς τιμήν των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών που αποτελούν φάρο στη σημερινή δράση.

Αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση, πορεία και κατάθεση στεφανιών στο Λιτόχωρο Πιερίας από το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου και την Ομάδα Γυναικών Λιτοχώρου.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.