Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων: Για το εργατικό ατύχημα σε πτηνοτροφική μονάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Μαρτίου σε εργαζόμενο οδηγό της ΒΙΟΖΩΚΑΤ, σε πτηνοτροφική μονάδα στα Μεγάλα Καλύβια, κατά την διαδικασία της εκφόρτωσης ήρθε σε επαφή με τα καλώδια της ΔΕΗ παθαίνοντας ηλεκτροπληξία . Ο εργάτης κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και μεταφέρθηκε στο ΓΝΤ, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Εκπρόσωποι του Συνδικάτου και του Ε.Κ.Τρ. επικοινώνησαν με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΕΠΕ ώστε να διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του εργατικού ατυχήματος.

Οι χώροι δουλειάς, μικροί και μεγάλοι, έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη ”Κοιλάδα των Τεμπών”.Η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η ανυπαρξία εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου,οι υποστελεχωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μακραίνει ο κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων , στην περιοχή μας την τελευταία εβδομάδα μετράμε ήδη δυο εργατικά ατυχήματα.

Δεν φταίει η κακιά η ώρα. Φταίει που όλοι, Κράτος Κυβέρνηση και εργοδότες λειτουργούν με μοναδικό σκοπό το κέρδος αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή. Δεν δεχόμαστε ως κανονικότητα να πηγαίνουμε για μεροκάματο και να μην ξέρουμε πως και αν θα γυρίσουμε σπίτι μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Εκλέχτηκε η νέα 15μελής διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το 35ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 11...

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Κ. Μακεδονία: 23 Γενάρη όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΔΕΔΑ Απεργούμε

Παρασκευή 23/1 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Το Σωματείο μας κλιμακώνει τον αγώνα...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Χανίων: Ανακοίνωση για τη στήριξη των αγροτών

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου τροφίμων και ποτών Νομού Χανίων χαιρετίζει τον μεγαλειώδη, πρωτοφανή σε...