Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων : Για το εργατικό ατύχημα στην γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Για το τραγικό «εργατικό ατύχημα» και το θάνατο συναδέλφου στην γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ στην (Μεγάρχη–Τρικάλων)

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων κ Ποτών Τρικάλων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Λεωνίδα Δημούση που έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην επιχείρηση την ώρα της δουλειάς του .

Απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του δυστυχήματος  και να αποδοθούν  οι ευθύνες.

Γιατί γνωρίζουμε ότι σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας  αλλά και στο νομό μας είναι καθεστώς η υπερεντατικοποίηση της εργασίας που υπερβαίνει κατά πολύ το 8ωρο και τα πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Καλούμε την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου άμεσα σε συνεδρίαση  για να συζητήσει το θέμα  του δυστυχήματος του συγκεκριμένου χώρου εργασίας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά άλλους εργασιακούς  χώρους όπου παραβιάζονται ακόμη και οι στοιχειώδες κανόνες εργατικής νομοθεσίας .

Καλούμε του εργαζομένους του κλάδου να οργανωθούν  στο συνδικάτο για να αγωνιστούν για την ίδια τους την ζωή, να την υπερασπιστούν διεκδικώντας όλα τα μέτρα που την εξασφαλίζουν

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχείου Capsis Astoria

Πάρτε πίσω την άδικη και εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση του προέδρου του προσωρινού ΔΣ του...

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής: Αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής καταδικάζει τη νέα στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ...

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Αττικής: 9 Γενάρη όλοι στη γενική συνέλευση του σωματείου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/01/26 ΩΡΕΣ 14:00-16:00 KAI23:00-00:00 Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι Το ΔΣ του...