Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων : Για το εργατικό ατύχημα στην γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Για το τραγικό «εργατικό ατύχημα» και το θάνατο συναδέλφου στην γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ στην (Μεγάρχη–Τρικάλων)

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων κ Ποτών Τρικάλων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας Λεωνίδα Δημούση που έχασε την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στην επιχείρηση την ώρα της δουλειάς του .

Απαιτούμε να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του δυστυχήματος  και να αποδοθούν  οι ευθύνες.

Γιατί γνωρίζουμε ότι σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας  αλλά και στο νομό μας είναι καθεστώς η υπερεντατικοποίηση της εργασίας που υπερβαίνει κατά πολύ το 8ωρο και τα πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

Καλούμε την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου άμεσα σε συνεδρίαση  για να συζητήσει το θέμα  του δυστυχήματος του συγκεκριμένου χώρου εργασίας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σε μια σειρά άλλους εργασιακούς  χώρους όπου παραβιάζονται ακόμη και οι στοιχειώδες κανόνες εργατικής νομοθεσίας .

Καλούμε του εργαζομένους του κλάδου να οργανωθούν  στο συνδικάτο για να αγωνιστούν για την ίδια τους την ζωή, να την υπερασπιστούν διεκδικώντας όλα τα μέτρα που την εξασφαλίζουν

 

Περισσότερα

Δήλωση καταδίκης της ΠΣΟ για τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν την επιθετικότητά τους ενάντια στον κυρίαρχο λαό της Βενεζουέλας. Μετά...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο Μ. Παπαγεωργίου

Το συνδικάτο καθαριστριών Αττικής και περιχώρων καταδικάζει απερίφραστα την ποινή που επιβλήθηκε στο φαντάρο...

Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που αγωνίζονται

Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον στρατιώτη Μάνο Παπαγεωργίου,...