Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : Όλοι και όλες στην γενική συνέλευση 20 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,σσες, το νέο αντιδραστικό αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να φέρει σε ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ βαφτίζοντας το ως τον νέο «αναπτυξιακό» νόμο,  βάζει ταφόπλακα στην δράση των σωματείων, επιβάλει την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, εμποδίσει την οργάνωση ιδιαίτερα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, την συλλογικότητα, την ενότητα και την όποια μορφή δράσης και αντίστασης των εργαζομένων.

Είναι η συνέχεια του «απεργοκτόνου» νόμου  Αχτσιόγλου και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που χτύπησε την προκήρυξη απεργίας με την απαράδεκτη διάταξη του 50% + 1 των οικονομικά ενεργών μελών των σωματείων στις γενικές συνελεύσεις.

Τώρα η ΝΔ πατάει στους αντεργατικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί με γοργούς ρυθμούς τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Ο Βρούτσης γνωστός και μη εξαιρετέος θέλει να επιβάλει την θέσπιση του «ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών»  και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σκοπός της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι το «φακέλωμα» η τρομοκρατία και ο ασφυκτικός έλεγχος των ταξικών συνδικάτων από το αστικό κράτος και την εργοδοσία. Η βαθύτερη στόχευση τους είναι η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και των συνδικάτων που ανήκουν στο ΠΑΜΕ τα οποία δίνουν καθημερινά την μάχη για όλα τα προβλήματα και ζητήματα.

Όπως απέναντι στην προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που προσπαθεί να επιβάλλει τους εργοδότες και τους νόθους αντιπροσώπους μέσα στα εργατικά συνδικάτα.   

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ο κυβερνητικός και  εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει όνομα και είναι οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ), της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και η ομάδα Βασιλόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) που μαζί  έχουν στηρίξει όλους τους  μνημονιακούς νόμους που έφεραν το πετσόκομμα των μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επιβολή των ελαστικών μορφών  μέσω εργολαβικών και δουλεμπορικών γραφείων, κάνοντας την ζωή των εργαζομένων πραγματική κόλαση.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η πρεμούρα τους για να περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που παραμονές της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη και που είχαν αποφασίσει δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα της χώρας αυτοί καλούσαν σε ανοιχτή ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ. Όταν κατάλαβαν ότι θα γινόταν η απεργία έκαναν προσπάθεια υπονόμευσης της πρώτα σε κάλεσμα στις 25/9 και μετά στις 2/10 που και τελικά έγινε η τελευταία με την δράση των ταξικών σωματείων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες και στον κλάδο μας έχουμε παρόμοιους συνδικαλιστές που συμφωνούν με τους εργατοπατέρες και την συνδικαλιστική μαφία.

Κάνουν σοβαρή προσπάθεια να καθηλώσουν τις διαθέσεις των εργαζόμενων να τους σύρουν στον «κοινωνικό διάλογο» να αποδεχτούν την «κανονικότητα» της βαρβαρότητας που βιώνουμε στο πετσί μας για να αυγατίσουν τα κέρδη τα αφεντικά τους.

Φέρουν σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί μέσα και έξω από τα εργοστάσια.

Αλλού κάνουν ανοιχτή απεργοσπασία όπως στον ΚΟΥΡΤΑΚΗ, στην ΙΟΝ, στον ΚΑΝΑΚΙ, αλλού επικαλούνται τις δυσκολίες και ότι δεν καταλαβαίνουν οι εργαζόμενοι όπως στον ΠΑΥΛΙΔΗ, αλλού ελίσσονται καλυτέρα όπως στο σωματείο της ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ που δεν πήρε απόφαση στην τελευταία απεργία λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι καλυμμένοι από τα παραπάνω συνδικαλιστικά όργανα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συνθήκες Απεργοσπασίας.

Αλλού κάνουν βρόμικη προπαγάνδα για την ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ όπως στα 2 σωματεία της ΝΟΥΝΟΥ.

Όμως παρά και την προσπάθεια τους υπάρχουν φωνές αντίστασης και μέσα στο επίπεδο των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και από τους εργαζόμενους.

Το συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα αντίστασης και συμπόρευσης σε όλους τους τίμιους συνδικαλιστές και σε πρωτοπόρους εργαζόμενους που έχουν βαρεθεί την απραξία και έχουν σιχαθεί την σαπίλα και την βρωμιά τους.

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες με την πρόοδο της επιστήμης που έχει συμβάλλει στην ολοένα και μεγαλύτερη αυτοματοποίηση των μηχανών, την μέγιστη παραγωγή ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών.

Αντί λοιπόν να καλυτερεύει η ζωή των εργαζομένων, αυτοί πετιούνται στην ανεργία που έχει σαν αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την παραπέρα φτωχοποίηση τους.

Η περιβόητη «ανάπτυξη» τους τσακίζει  κόκκαλα και ζωές, στέλνει στο «Καιάδα» τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Πρώτα πληρώσαμε την καπιταλιστική κρίση τους, τώρα ζητάνε να πληρώσουμε την ανάπτυξη τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

Τώρα να υπάρξει αγώνας και αντίσταση να πάρει ο καθένας και η καθεμία την ευθύνη να μπουν νέες και εργατικές δυνάμεις στην μάχη για να έχουμε νέες κατακτήσεις και δικαιώματα. Για εμάς δεν υπάρχουν περασμένα ξεχασμένα.

Σε αυτό τον δρόμο το κλαδικό συνδικάτο θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να βγουν οι εργαζόμενοι  ΝΙΚΗΤΕΣ.

Συσπειρωνόμαστε και μαζικοποιούμε το Κλαδικό Συνδικάτο μας.

Συμμετέχουμε στις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες του.

 ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Comments are closed.