Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Το Συνέδριο του ΕΚΑ να γίνει υπόθεση των εργατών

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στο κάλεσμα της ΔΑΣ και καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να πάρουν μαζικά μέρος στο 33ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ώστε να πραγματοποιηθεί με συλλογικές, και καταστατικά κατοχυρωμένες διαδικασίες.

Οι παρατάξεις της ΝΔ (ΔΑΚΕ, ΕΝΟΤΗΤΑ), του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς (ΕΜΕΙΣ, ΕΑΚ) επιδιώκουν τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού Συνεδρίου! Δηλαδή χωρίς την ταυτοποίηση με φυσική παρουσία των αντιπροσώπων.

 Πρόκειται για εκφυλισμό, που στόχο έχει την απαξίωση των μαζικών , μαχητικών και συλλογικών διαδικασιών την ώρα που η επίθεση στους εργαζόμενους εντείνεται, που σε συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας τα δικαιώματα μας και τα μέτρα για την προστασία της ζωής μας ψαλιδίζονται για να ενισχύονται οι επενδύσεις της πολεμικής οικονομίας και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακριβώς για αυτό πρέπει όλοι να επιδιώκουμε να γίνει ένα συνέδριο με μαζική συμμετοχή των αντιπροσώπων της εργατικής τάξης της Αθήνας, με δημοκρατικές διαδικασίες, ανταλλαγής απόψεων, διαπάλης και συλλογικών αποφάσεων που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε μηχανισμό αποκομμένο από τα σωματεία και τους εργαζόμενους.

Σε αυτό το Συνέδριο κρίνεται αν στο ΕΚΑ θα αλλάξει ο συσχετισμός στο Διοικητικό του Συμβούλιο και κυρίως η κατεύθυνση, η λειτουργία και η δράση του για να σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο. Για να είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Ένα Εργατικό Κέντρο που θα είναι ΑΝΟΙΧΤΟ για τα σωματεία και τα προβλήματα των εργαζομένων, και όχι όπως το κατάντησαν σήμερα με ευθύνη τους η πλειοψηφία όλων των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΣΚΕ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΑΚΕ, ΕΜΕΙΣ, ΕΑΚ), φτάνοντας στο σημείο να μην μπορεί να φιλοξενήσει ούτε τις εκλογές του Συνεδρίου του.

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, αλλά και συνολικά τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από πολιτικές και συνδικαλιστικές τοποθετήσεις, να υπερασπιστούν το Συνέδριο του ΕΚΑ, να απορρίψουν τις εκφυλιστικές μεθοδεύσεις και να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός Εργατικού Κέντρου μαχητικού, αγωνιστικού και στο πλευρό των εργαζομένων.

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ για την 1η Μάη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΜΑΪΟΥ 2026 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!!  Ως Συνδικάτο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών Αττικής καταγγέλλουμε σε όλους...

Συνδικατό Τρόφιμα Ποτα Αττικής: Οργάνωση και αγώνας στο Συνδικάτο μας ! Καμία συναδέλφισσα μόνη της !!

Οργάνωση και αγώνας στο Συνδικάτο μας !  Καμία συναδέλφισσα μόνη της !! Οι γυναίκες εργαζόμενες...