Πέμπτη, 19 Μαΐου

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής : Πάρτε πίσω τις μειώσεις μισθών !

0

Συνάδελφοι-ισες στην ΔΕΛΤΑ,

Η εργοδοσία της ΔΕΛΤΑ αντί για ευχές έφερε μειώσεις στους μισθούς μόλις μπήκε η νέα χρονιά!

Θα περίμενε κανείς την περίοδο που η πανδημία καλπάζει και ο λαός παλεύει μόνος του για την υγεία του, η εργοδοσία να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους, με παροχή δωρεάν τεστ, απολυμάνσεις κά.

Αντιθέτως η εργοδοσία αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών που ξεπερνούν και το 10%!!!

Πάντα είτε σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης είτε σε περιόδους ανάπτυξης για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους επιβάλλουν μειώσεις μισθών, πετσόκομμα δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εργάτες για την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους αποτελούμε κόστος. Γι’ αυτό την ώρα που η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου πανηγυρίζει για την αύξηση του κατώτατου μισθού 13€!! μικτά, η εργοδοσία φέρνει μειώσεις 170€ για όσους είναι πάνω από 1400€ μικτά!!!. Αποδεικνύεται ότι από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία δουλεύουν για τη μείωση του μέσου μισθού των εργαζομένων.

Είναι προκλητικό η εργοδοσία να επικαλείται τα χρέη της ή  την αύξηση των τιμών στην ενέργεια για να επιβάλει μειώσεις μισθών.

Σε ποιους απευθύνονται; Σε αυτούς που δεν έχουν να ζεστάνουν το σπίτι τους λόγω των συνεχών αυξήσεων στις τιμές στην ενέργεια, που στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά τώρα που ο πληθωρισμός όλο και αυξάνεται.

Απευθύνονται στους εργάτες της ΔΕΛΤΑ που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα και το αίμα τους τα εκατομμύρια κέρδη του ομίλου. Είναι αυτοί που αν δεν μπουν μια μέρα για δουλειά δε θα βγει σταγόνα γάλα, το εργοστάσιο θα είναι ένα κουφάρι. Κι όμως αυτοί που παράγουν τα πάντα, δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Κι αυτοί που αγοράζουν και πουλάνε μετοχές, που δεν ξέρουν ούτε που βρίσκεται το εργοστάσιο, καρπώνονται ό,τι δημιουργούν οι εργάτες. Να μην πληρώσουμε εμείς την πράσινη ανάπτυξή τους, την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας που προχώρησαν διαχρονικά κυβερνήσεις και ΕΕ.

 ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

Συνάδελφοι-ισες,

Το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα σε όλους εσάς που κάτω από την πίεση της εργοδοσίας υπογράψατε τη μείωση μισθού. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της τρομοκρατίας της εργοδοσίας, που εν μια νυκτί έφερε τις μειώσεις και απαίτησε την υπογραφή τους.

Καλούμε ακόμα τους εργάτες όλου του εργοστασίου άσχετα εάν τους επιβλήθηκαν μειώσεις ή όχι να απαντήσουν οργανωμένα στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να δείξουν αλληλεγγύη στους συναδέλφους τους. Όσο η εργοδοσία βλέπει ότι μπορεί να προχωράει τα σχέδια της χωρίς αντιδράσεις τόσο ανοίγει η όρεξή της. Αύριο μπορεί να μπουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο στόχαστρό της.

Οι ντρίπλες της εργοδοσίας για κουπόνια που δήθεν θα ισοφαρίσουν τη μείωση είναι στάχτη στα μάτια. Είναι κοινή πρακτική των βιομηχάνων να τάζουν αντισταθμίσματα, όταν προχωρούν σε μειώσεις, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ισοσκελίζουν τη χασούρα, πόσο μάλλον που μετά από λίγο καιρό αυτά μένουν στα αζήτητα.

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ!  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Μπορούμε να επιβάλουμε τις ανάγκες, να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας. Το έκαναν ήδη οι εργάτες της COSCO και της EFOOD, οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη  που με τους νικηφόρους αγώνες τους μέσα από τα Συνδικάτα τους, κουρέλιασαν τα σχέδια των αφεντικών και της κυβέρνησης, πέτυχαν καλύτερους όρους δουλειάς.

Στον δρόμο που βαδίζουν οι εργάτες της TASTY που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων επενοικίασης εργαζομένων.

Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η λύση και η διέξοδος, γι΄αυτό η εργοδοσία φοβάται τους οργανωμένους εργάτες, θέλουν εργάτες μόνους και φοβισμένους για να περνάνε τα σχέδιά τους χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Να τους κόψουμε την φόρα!

Μαζί να παλέψουμε για:

  • Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις μειώσεις μισθών! Καμία σκέψη για νέες μειώσεις.
  • Να πάρει η εργοδοσία όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και προστασία των εργαζομένων από την πανδημία.

                              ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!                                                    

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.