Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής: Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης Mondelez – Παυλίδης για το Συλλαλητήριο 15 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα – καύσιμα φτηνά για τον λαό.

 Την ώρα που η ακρίβεια θεριεύει και το νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ετοιμάζονται νέες  ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη. Οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν πάρει φωτιά. Οδηγούνται χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση, οι μισθοί, τα μεροκάματα, οι συντάξεις μειώνονται, δεν φτάνουν ούτε για 15 μέρες. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η  κυβέρνηση της ΝΔ  προκαλούν, ότι παίρνουν μέτρα υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με ψίχουλα που τα παίρνει ο άνεμος. Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτόδιαμηνύουν σεόλουςτουςτόνουςκυβέρνηση και εργοδότες.

 Οργανώνουμε τον Αγώνα και την Αλληλεγγύη μας γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο, δεν έχουμε πλέον άλλα για να πληρώσουμε! Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Τον γνωρίζουμε το δρόμο. Μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά και συγκρούστηκαν με εργοδότες και αντεργατικούς νόμους. Έδωσαν σκληρές μάχες για τα δεδουλευμένα τους, για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους, για ανάκληση απολύσεων, κόντρα σε πλειστηριασμούς. Μόνο εκεί άνοιξε ο δρόμος για κατακτήσεις. Μόνο σε αυτές τις αγωνιστικές εστίες οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και είδαν κάποιες νίκες, μικρές ή μεγάλες.

 Χρειάζεται μαζικότητα και μαχητικότητα των σωματίων. Περιστατικά εκφυλισμού και παρέμβαση της εργοδοσίας σε αυτά πρέπει να απομονωθούν, να παρεμποδιστούν από την πάλη των ίδιων των εργαζομένων. Το παράδειγμα του σωματείου του Παυλίδη με την εμφανή προσπάθεια της εργοδοσίας να παρέμβει στα δρόμενα του σωματείου είναι ξεκάθαρη.Ο φόβος της για περεταίρω διεκδικήσεις των εργαζομένων μετά το όποιο αγωνιστικό κλίμα δημιουργήθηκε είναι αδιαμφισβήτητη. Μετά από την παράνομη και αδιανόητη προσπάθειά της να φόρτωση ένα εργατικό ατύχημα κάτω από συνθήκες εντατικοποίησης στην πλάτη ενός συναδέλφου. Φτάνοντας μάλιστα να συζητά μέχρι και την ξεδιάντροπη απομάκρυνσή του. Για αυτό ωθήθηκε στο να παρέμβει με πλάγιο τρόπο μέσα στο σωματείο. Βάζοντας τα τσιράκια της να μοιράσουν στους εργαζομένους αιτήσεις διαγραφής από το σωματείο με στόχο να σπιλώσουν την αξιοπιστία του και να καλλιεργήσουν την διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων. Θέλοντας να βάλει φρένο στις όποιες σκέψεις και διαθέσεις υπήρχαν για αγωνιστική δράση του σωματείου. Στοχοποιώντας τον πρόεδρο του ΔΣ παρουσιάζοντας «προσωπικούς λόγος των εργαζομένων» εναντίων του, χωρίς φυσικά να πατάνε πάνω σε κάποιο καταστατικό λόγο. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο αφού μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος στις τελευταίες εκλογές για ΔΣ τον στήριξε με την ψήφο του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο μπροστά στην στάση της εργοδοσίας μετά το ατύχημά του. 

Πρέπει μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις να ήμαστε έτοιμοι, να μην δίνουμε χώρο σε τέτοια φαινόμενα να εξελίσσονται και να παίρνουν διαστάσεις. Χρειάζεται να γίνει αντιληπτό πως ο ατομικός δρόμος που διαλέγουν ορισμένοι συνάδελφοι κάτω από το βάρος της πίεσης της εργοδοσίας, της βάναυσης καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε είναι εφήμερος και παροδικός. Μόνο μέσα από την συλλογική διεκδίκηση και πάλη μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις και να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια   

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας και προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν δίνουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα, κανέναν Μεσσία που “με ένα άρθρο κι έναν νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας τον λογαριασμό για να τον πληρώσουμε.

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Αυτά δημιουργούν τον πλούτο που καρπώνονται οι μεγαλοεργοδότες και εκμεταλλευτές μας. Κόντρα στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και τα βάσανα, οργανώνουμε την απάντησή μας για μισθούς, για όρους ζωής και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής στις 15 Σεπτέμβρη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής.

Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα:

  • Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Για διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στην περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δεν συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Για μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7 μ.μ.

στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...