Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας : Περιοδείες σε εργοστάσια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

0

Περιοδεία σε εργοστάσια του νομού μας πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τις βιομηχανίες ΑΓΡΟΒΙΜ, ΦΑΜΙΛΙΑ ΝΤΙ ΠΑΣΤΑ και ΩΜΕΓΑ με σκοπό να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο.

Παράλληλα ενημέρωσαν για την μεγάλη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία και τα άλλα Συνδικάτα και είναι αυτή της υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στα Τρόφιμα και τους κάλεσαν να οργανωθούν στο Σωματείο για να συνεχιστεί με περισσότερες δυνάμεις στο μέλλον. 

Η Χρύσα Καραντούσα, Πρόεδρος του Συνδικάτου τόνισε πως: “η ατομική λογική για κάθε εργαζόμενο έχει κοντά ποδάρια, οι εργαζόμενοι ενωμένοι και μέσα από το Σωματείο μόνο μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αφεντικά αλλά και την κυβέρνηση που δρα για λογαριασμό τους. Πάντα ότι κατάκτηση είχαν οι εργαζόμενοι την πέτυχαν επειδή ενώθηκαν ταξικά μέσα στα Σωματεία και αυτό φαίνεται και από τα πρόσφατα παραδείγματα της ΚΟΣΚΟ και EFOOD.

Αυτό είναι που φοβούνται όλοι τους, την δύναμη των οργανωμένων εργατών, γι’αυτό μας έβαλαν νομικά εμπόδια όταν φτιάξαμε το Σωματείο, γι’αυτό μας εμπόδισαν να έρθουμε και σε επαφή μαζί σας. Αν ο Συνδικαλισμός έχει ξεπεραστεί όπως λένε δεν θα πέφτανε θεοί και δαίμονες πάνω στα Σωματεία για να κόψουν την δράση τους. Δεν τους κάνουμε την χάρη όμως, συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας, είμαστε οι πολλοί που παράγουν τα πάντα και θα κάνουμε το δίκιο μας νόμο.

Μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, αποκούμπι θα βρει ο εργάτης μόνο στα Σωματεία και με οργανωμένο και μαζικό αγώνα μπορεί να κατακτήσει καλύτερους όρους δουλειάς και μέτρα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια και τα υπόλοιπα προβλήματα του. “

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.