Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Μεσσηνίας: Κάλεσμα σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη περάσει αυτό το τερατούργημα

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισες – συνάδελφοι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για να μεγαλώσει την κερδοφορία των μεγαλοεργοδοτών. Ο υπουργός εργασίας, Γεωργιάδης, πατάει πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που διαχρονικά έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και στον νόμο «Χατζηδάκη» που θέσπισε την 10ωρη εργασία χωρίς υπερωριακή αμοιβή και το πάει ένα βήμα παραπέρα. Εισάγοντας την επέκταση της «ευελιξίας» των εργαζομένων, με 13ωρα, συμβάσεις μηδενικών ωρών, 6μερη εργασία, κατάργηση του ρεπό αλλά και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα!

Να μην περάσει αυτό το τερατούργημα!

Χαμηλοί μισθοί και μεροκάματα, φτώχεια, εντατικοποίηση της εργασίας, βία και παρενόχληση, εργατικά ατυχήματα και υποστελεχωμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτή είναι η καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων.

Η κυβέρνηση παρουσιάζοντας το άσπρο – μαύρο, μας εμφανίζει τις επιθυμίες των εργοδοτών ως «εκσυγχρονισμό» και «δικαιώματα». Κανείς δεν θέλει να δουλεύει μέρα-νύχτα και 2 δουλειές για να ζήσει την οικογένεια του. Κανείς δεν θέλει να δουλεύει μέχρι τα 74 του!

Το 2023 με την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιστήμη που υπάρχει το πραγματικά σύγχρονο είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερες ώρες και όχι να σακατεύονται για τα κέρδη των «λίγων».

Τώρα πρέπει να βάλουμε μπλόκο στα σχέδια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας! Εγγραφόμαστε στο Συνδικάτο μας και οργανωμένα με τους συναδέλφους μας απαιτούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και ανθρώπινα ωράρια
  • 35ωρο – 7ωρο – 5νθήμερο
  • Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας – πραγματικά προστασία της υγείας και της ζωής μας στους χώρους δουλειάς

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν...