Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αν. Μακεδονίας Θράκης: Για την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία ARIVIA συμφερ. Ομίλου UPFIELD

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Το συνδικάτο μας, συναντήθηκε με την εργοδοσία την Πέμπτη 19/1/2023 για να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων στην ARIVIA.Όπως ότι υποχρεώνουν όλο το προσωπικό να εργάζεται τα Σάββατα, για τα συχνά αδήλωτα εργατικά ατυχήματα, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το κόστος μεταφοράς.

Τί  είπαμε……    Τί απάντησαν 

  1. Είπαμε ότι δεν υφίσταται υποχρεωτικότητα για την εργασία τα Σάββατα εφόσον η σύμβαση λέει 5νθήμερο. Μας απάντησαν πως δεν θα δουλέψει όλο το προσωπικό, μόνο όσοι θέλουν. Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι οι υφιστάμενοι «δεν κατάλαβαν καλά»…. Είπαν ψέματα!

Η εργασία τα Σάββατα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Το συνδικάτο μας, μετά την συνάντηση της Πέμπτης, επικοινώνησε και τηλεφωνικά με την εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις καθώς στο πρόγραμμα για το Σάββατο 21/1/23 είχε δηλωθεί όλο το προσωπικό. Την Δευτέρα 23/1 κάναμε παρέμβαση στην Επιθεώρηση της Δράμας ώστε να σταματήσει αυτή η πρακτική. Αν η εταιρεία έχει ανάγκες, λόγω αύξησης της παραγωγής, να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου και να κάνει προσλήψεις.

Η εργοδοσία να σταματήσει τις απειλές που κάνει μέσω των προϊσταμένων και εργοδηγών ώστε να εξαναγκάσουν τους συναδέλφους να έρθουν για δουλειά τα Σάββατα. Οι απειλές δεν περνάνε! Υπάρχουν συνάδελφοι που μπορεί να κάνουν δεύτερη δουλειά  για να επιβιώσουν καθώς τα μεροκάματα είναι της πείνας. Υπάρχουν συνάδελφοι με παιδιά που δεν έχουν πού να τα αφήσουν. Υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά που είναι αδύνατον να είναι στην δουλειά τα Σάββατα! Η εταιρεία απ’ ότι φαίνεται μπορεί να έχει ως φιλοσοφία την κατάργηση της εκμετάλλευσης των ζώων, όμως είναι ένθερμος υποστηρικτής της εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Αφού έτσι απομυζά από τον ιδρώτα μας εκατομμύρια κέρδη!

  1. Είπαμε για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ότι πρέπει όλες αυτές να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Προκλητικά είπαν ότι ο σχεδιασμός της εταιρείας για να μην «πέσει έξω» είναι να διατηρεί ένα ποσοστό της τάξης του 20% των εργαζομένων, με τις συγκεκριμένες συμβάσεις .
  2. Ζητήσαμε να προχωρήσουν σε χρηματικές αποζημιώσεις απόστασης για όσους εργαζόμενους έρχονται από πιο μακρινές περιοχές…. Μας απάντησαν ότι το επόμενο διάστημα θα λυθεί.
  3. Καταγγείλαμε ότι υπάρχουν αδήλωτα εργατικά ατυχήματα και ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και ότι χρειάζεται να ενισχυθούν….. μας απάντησαν ότι καταβάλουν προσπάθεια να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ότι το προσωπικό παρακολουθείται από γιατρό εργασίας 1-2 φορές την εβδομάδα και γίνονται όλες οι σχετικές εξετάσεις.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, το συνδικάτο μας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι της ARIVIA τις συνθήκες δουλειάς και τους μισθούς που πραγματικά τους αξίζουν! Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή την κατάσταση, με την επιβολή εργασίας τα Σάββατα, να περάσει!

Αυτό που ζητάμε από όλους εσάς να έρθετε σε επαφή μαζί μας, να κάνετε το βήμα να μπείτε στο συνδικάτο, για να μπορέσετε να διεκδικήσετε συλλογικά. Όσο πιο μαζικό και δυνατό είναι το συνδικάτο μας τόσο περισσότερες μάχες θα δώσει, τόσο περισσότερες κατακτήσεις θα έχουν οι εργαζόμενοι!

ΓΙΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ!

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Για τις εκλογές του Σωματείου

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων χαιρετίζει τους συναδέλφους που έδειξαν εμπιστοσύνη στο σωματείο μας...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των συναδέλφων – μαθητών και των εποπτών – καθηγητών

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ν. Χανίων καταγγέλει την τρίμηνη καθυστέρηση πληρωμής των συναδέλφων μαθητών...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για εργατικό ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα

Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ανακοινώνει ότι άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα...