Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας:  Αυτοί μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς και σακατεμένους για το μεροκάματο

Δημοσιεύτηκε στις

 ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

Ακόμη ένας εργαζόμενος έφυγε για τη δουλειά και κατέληξε στο νοσοκομείο. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε από παλετοφόρο, λίγες μόλις μέρες μετά το εργοδοτικό έγκλημα στη Βιολάντα. Ο απολογισμός των τελευταίων χρόνων  είναι να έχουμε έναν εργάτη να χάνει τη ζωή του κάθε τρεις μέρες στους χώρους δουλειάς και χιλιάδες να τραυματίζονται.

Δεν φταίει η «κακιά στιγμή» ούτε η «απροσεξία». Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης, της υποστελέχωσης, της 6ήμερης και 13ωρης εργασίας και των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας που αποτελούν τον κανόνα στο κλάδο μας. Είναι το αποτέλεσμα του κυνηγιού του κέρδους. Τεράστιες είναι οι ευθύνες διαχρονικά και των κυβερνήσεων, που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν ένα νομικό πλαίσιο για να ξεσαλώνει η εργοδοσία, αφήνοντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με τους προληπτικούς ελέγχους να είναι ελάχιστοι.

 Απαιτούμε: 

  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Πλήρη στελέχωση και χρηματοδότηση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Συστηματικούς ελέγχους με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες.

 Αυτοί μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς και σακατεμένους για το μεροκάματο. Στην ολομέτωπη επίθεση τους απαντάμε με οργάνωση και συλλογικό αγώνα, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας, επιβάλλοντας μέτρα προστασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας – Σωματεία Αττικής: Πρόσκληση σε εκδήλωση ημερίδα 8 Μάρτη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΗΜΕΡΙΔΑ «Δυναμώνουμε τον αγώνα για προστασία της εργαζόμενης γυναίκας και μέτρα υγείας &  ασφάλειας στους...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Εμπνεόμαστε από την ιστορία του γυναικείου και εργατικού κινήματος

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και στην ανισοτιμία

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΙΜΙΑ Σας προσκαλούμε: Την Κυριακή 8 Μάρτη στις...