Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ιωαννίνων : Δε σταματάμε. Κλιμακώνουμε με νέα απεργία 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

H Διοίκηση του Συνδικάτου  χαιρετίζει τους εργάτες και εργάτριες του Νομού μας που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη  της απεργίας  έχοντας  απέναντί τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς  και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Τους συναδέλφους που  γύρισαν την πλάτη  σε  επικοινωνιακούς μηχανισμούς κυβέρνησης  και  εργοδοσίας   και έστειλαν   μαζί με τους  φοιτητές και άνεργους,   παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!».

Οι μαζικές  απεργιακές συγκεντρώσεις στα Γιάννενα και σ’ όλη την Ελλάδα στις 10 Ιούνη ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας και βάζουν  τη  βάση για κλιμάκωση.

Έδειξαν την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, κόντρα στην κυβερνητική ρητορεία που θέλει να κάνει το άσπρο μαύρο. Όσα επιχειρήματα όμως  και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

  • Δεν είναι  «σύγχρονο και προοδευτικό»  η  νομιμοποίηση  της απλήρωτης δουλειάς ,  η κατάργηση  του  8ωρου  και της Κυριακής  αργίας , το δικαίωμα οι  εργοδότες  να μας απασχολούν   περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
  • Δεν είναι  «σύγχρονο και προοδευτικό»  να απεμπολήσουμε    κατακτήσεις που η εργατική τάξη τις κέρδισε με αίμα πριν 100 και πλέον χρόνια.   

Τους απαντάμε:

Πραγματική απάντηση απέναντι στις “ανατροπές του αιώνα” της κυβέρνησης μπορεί να δώσει μόνο η συλλογική, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων ενάντια στην στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής όπως αντιστοιχούν η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας  στον 21ο αιώνα.

 

 

Απαιτούμε :

Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο που χτυπάει  το δικαίωμα στη απεργία και  βάζει  νέα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, μαχητικά, μαζικά!

Δεν υποχωρούμε! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το τερατούργημα.

Με τον αγώνα μας μαζικά και οργανωμένα με το Συνδικάτο μας, με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μπορούμε να έχουμε ανατροπές προς όφελος της ζωής μας. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Στις 16 Ιούνη να δυναμώσει το απεργιακό ποτάμι κόντρα στο κλίμα εφησυχασμού και ηττοπάθειας της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Κόντρα στη λογική «θα λογαριαστούμε μετά» και «οι απεργίες δεν έχουν νόημα» που προωθούν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα του κεφαλαίου. Αν δεν έχουν νόημα γιατί φρόντισαν με νόμους Συριζα και ΝΔ να βάλουν εμπόδια στην πραγματοποίησή της!!!

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς. Είναι με τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου!

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα με την ίδια ορμή, ακόμα πιο μαζικά,  ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία και της νέας απεργίας την Τετάρτη 16 Ιούνη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Για να μην ψηφιστεί το τερατούργημα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο και χτυπούν το απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν τον αγώνα τους, στους χώρους δουλειάς, να σημάνει συναγερμός.  Τις επόμενες μέρες να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ –  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ.

ΣΤΙΣ 11.00πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Share.

Comments are closed.