Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής – Καταγγελία για νέο εργοδοτικό έγκλημα και θάνατο εργαζόμενου σε αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο Μενίδι

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής και Νήσων καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε εχτές σε αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο Μενίδι και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συναδέλφου μας.

Ο 38 χρονών συνάδελφός μας Α.Μ. πατέρας δύο παιδιών , καταπλακώθηκε από βαριά αντικείμενα την ώρα που εκτελούσε εργασίες στην επιχείρηση. Δεν ήταν η κακιά στιγμή , αλλά το αποτέλεσμα της έλλειψης αυτονόητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία στην επιχείρηση , τα οποία δεν πάρθηκαν γιατί απλούστατα θεωρούνται από την εργοδοσία κόστος , σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών αυτού του νέου εργοδοτικού εγκλήματος, την απόδοση ευθυνών στην εργοδοσία και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των συναδέλφων μας.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Αναβάλλεται το αυριανό συλλαλητήριο για την Υγεία για την Τρίτη 10 Νοεμβρίου

Αναβάλλεται το αυριανό συλλαλητήριο για την Υγεία Την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 6 το...

Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών: Κάλεσμα στην Πανελλαδική Απεργία 25 Νοέμβρη

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε την κήρυξη Πανελλαδικής  Απεργίας για  την Τετάρτη  25...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 4 Νοέμβρη αντιφασιστική συναυλία στην Ελευσίνα

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ! ΟΛΟΙ...