Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής – Καταγγελία για νέο εργοδοτικό έγκλημα και θάνατο εργαζόμενου σε αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο Μενίδι

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αττικής και Νήσων καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε εχτές σε αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου στο Μενίδι και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο συναδέλφου μας.

Ο 38 χρονών συνάδελφός μας Α.Μ. πατέρας δύο παιδιών , καταπλακώθηκε από βαριά αντικείμενα την ώρα που εκτελούσε εργασίες στην επιχείρηση. Δεν ήταν η κακιά στιγμή , αλλά το αποτέλεσμα της έλλειψης αυτονόητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία στην επιχείρηση , τα οποία δεν πάρθηκαν γιατί απλούστατα θεωρούνται από την εργοδοσία κόστος , σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και το φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών αυτού του νέου εργοδοτικού εγκλήματος, την απόδοση ευθυνών στην εργοδοσία και την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των συναδέλφων μας.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...