Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: 28 – 29 Σεπτέμβρη τρίωρες στάσεις εργασίας στη SARMED

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής και Νήσων προχώρησε τη Δευτέρα 25/9 σε παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της SARMED S.A. στη Μάνδρα, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων των δύο συναδέλφων μας που απολύθηκαν την Παρασκευή 22/9 από το κέντρο διακίνησης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο Αιγάλεω.

Στη συνάντηση με τη διευθύντρια του HR της SARMED, κατέστη σαφές από τη μεριά της εταιρείας ότι οι απολύσεις αυτές δεν πρόκειται να ανακληθούν και πως είναι «νομικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα τους να απολύουν όταν και όποτε θέλουν χωρίς καμία προειδοποίηση στους εργαζόμενους», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε με περίσσευμα αναλγησίας, αυταρχισμού και αλαζονείας στον εκπρόσωπο του Συνδικάτου και τους δύο απολυμένους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας με την τριμερή να ορίζεται στις 13/10, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε εξόρμηση μαζί με το Επιχειρησιακό Σωματείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο κέντρο διακίνησης της Κηφισού 102, καλώντας τους εργαζόμενους να σηκώσουν κεφάλι να μην ανεχθούν το καθεστώς τρομοκρατίας και απολύσεων που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον εργολάβο της SARMEDπου έχει αναλάβει την αποθήκη και να λέει επί της ουσίας «νίπτω τας χείρας μου» για τα 12ωρα, την εντατικοποίηση και όσα συμβαίνουν σε αυτή, έχει και η ίδια ευθύνη και πρέπει να πάρει θέση για να ανακληθούν οι απολύσεις,πρέπει εδώ και τώρα να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα του επιχειρησιακού σωματείου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και του Συνδικάτου, για την απορρόφηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας.

Μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις και τις απαντήσεις που λάβαμε από τη SARMED:

ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΊΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ KAI ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ SARMED ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ! ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ SARMED ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 28/9 22:00 ME 01:00| ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9 06:00 ME 09:00|ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/9 14:00 ME 17:00

 

Περισσότερα

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Η PEOPLECERT απολύει, τρομοκρατεί και εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PEOPLECERT ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Να Παρθούν Τώρα...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα

Συζητάμε και κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις απέναντι στο φορολογικό έκτρωμα Να σημάνει παντού συναγερμός....

Σωματεία – Φορείς Έβρου: Σύσκεψη 8 Δεκεμβρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7μ.μ.στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ Τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο νομό...