Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας Πρέβεζας : Ένας ακόμα εργαζόμενος δε γύρισε σπίτι του

Δημοσιεύτηκε στις

Ο 29 χρονος συνάδελφος που εργάζονταν στο εργοστάσιο Ήπειρος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία το Σάββατο 6/6/2020. Το σωματείο μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και παράλληλα απαιτεί τόσο από τη διοίκηση της εταιρείας όσο και από κάθε αρμόδιο φορέα απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του.

Πρόκειται για ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό του κέρδους, προαναγγελθέν από την εντατικοποίηση, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την ασυδοσία της εργοδοσίας που έχουν αποθρασύνει όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.

Καταγγέλουμε την εργοδοσία στο εργοστάσιο Ήπειρος που είχε το θράσσος να μην ενημερώσει ούτε την οικογένεια του συναδέλφου μας για το συμβάν , αλλά ούτε να δηλώσει το εργατικό θανατηφόρο  ατύχημα και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την επιθέωρηση εργασίας και τους αρμόδιους φορείς.

Να βγάλουμε συμπεράσματα:  Η περιβόητη “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται θα πατήσει πάνω στους μισθούς και τα δικαιώματά μας, μέχρι και την ίδια τη ζωή μας. Η “ανταγωνιστικότητα” που επιζητούν, δεν είναι κοινός μας σκοπός, αλλά η αιτία πίσω από τέτοια εγκλήματα. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί πείνας, σακατεμένοι εργάτες, ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα.

Η υπόθεση κυριολεκτικά της ζωής μας περνά μέσα από τα δικά μας χέρια. Κανείς δεν χάρισε στην τάξη μας όλες τις προηγούμενες κατακτήσεις που μας πήραν. Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η οργάνωση στο Συνδικάτο και η διεκδίκηση αιτημάτων όπως:

Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών υγείας και ασφάλειας της εργασίας. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Συστηματική παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο, με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και ιδιαίτερη φροντίδα στις γυναίκες εργαζόμενες.

Την ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με επιστημονικό – τεχνικό προσωπικό και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή. Συστηματικούς ελέγχους για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και όχι οι επιθεωρητές να τρέχουν πίσω από τα εργατικά ατυχήματα αντί να συμβάλλουν στην πρόληψή τους

Εκ των πραγμάτων,  η διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8.οο το βράδυ από το Κιλκίς, παίρνει άλλη τροπή. Η οργή γίνεται οργάνωση, αντεπίθεση δύναμη ανατροπής!

Περισσότερα

Σωματεία Καβάλας: 27 Μάρτη Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ...

Σωματεία Κυκλάδων: 28 Μάρτη Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός! Απεμπλοκή τώρα από...