Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας: Μέσα σε μία εβδομάδα ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα!

Δημοσιεύτηκε στις

Μέσα σε μία εβδομάδα ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα! Στο βωμό των κερδών των μεγαλεργοδοτών, ένας ακόμη εργαζόμενος σκοτώθηκε ύστερα από πτώση από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου εγκατάστασης φωτοβολταικών στο χώρο της βιομηχανία χυμών «Χριστοδούλου ΑΕ».

Τα συχνά τέτοια «ατυχήματα» δείχνουν ότι δεν πρόκειται ούτε για «συμπτώσεις» ούτε ,για «άτυχη στιγμή» αλλά  για την παντελή  απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων προστασίας, η παραβίαση κανονισμών πρόληψης.

Για τη διασφάλιση φθηνής εργασίας οι εργοδότες αξιοποιούν  το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις, επεκτείνοντας τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα ωράρια – λάστιχο, τις μειώσεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, παράλληλα με την αποψίλωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να «πληρώνουν» με τη ζωή τους την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των ομίλων, με τραγικό απολογισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα νεκρό εργαζόμενο κάθε τρεις μέρες!

Το Συνδικάτο μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και ζητά να γίνει έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος και να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του νεκρού εργαζομένου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οργανωμένα να δυναμώσουμε την πάλη για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς για να γυρίζουμε υγιείς και αρτιμελείς στα σπίτια μας!

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Οι ναυτεργάτες απεργούν στις 3 Ιούλη για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Φτάνει πια! Δεν θα παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα! Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Απόλυση μάνας παιδιών με αναπηρία από το Γενικό Κρατικό

Απέλυσαν για μία ακόμη φορά καθαρίστρια μάνα δυο παιδιών με βαριά αναπηρία την ΑΚ...