Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας: Την Τετάρτη 17 Απριλίου απεργούμε για τις ζωές μας

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συναδέλφισσες -/ οι, η γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας από το τεράστιο κύμα της ακρίβειας, από τους χαμηλούς μισθούς στους χώρους εργασίας, πρέπει και μπορεί να εκφραστεί από όλους μας στην Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 17 Απρίλη.

Ο τζίρος της φαρμακευτικής αγοράς στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία, το ίδιο και οι εξαγωγές, φτάνοντας τα 2,6 δισ. € (4,7% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών). Η παραγωγή φαρμάκου την πενταετία 2017-2022 παρουσίασε αύξηση 100%, από 953 εκατ. € στα 1,876 δισ.

Το “μερίδιο” των εργαζομένων του κλάδου από αυτή την “πίτα” είναι η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, των όρων και των συνθηκών εργασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η εργολαβική εργασία, η ανασφάλεια, οι απολύσεις, η απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων, οι μισθοί που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ακρίβεια που δεν έχει σταματημό, σαρώνει και εξανεμίζει τους μισθούς μας, κάνει την καθημερινότητα μας να είναι ένας αγώνας επιβίωσης, αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε τις πάγιες ανάγκες μας.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα τα φωτεινά παραδείγματα σε άλλους χώρους εργασίας του κλάδου μας (κινητοποιήσεις στη ΦΑΜΑΡ για υπογραφή σύμβασης, δημιουργία σωματείου στην DEMO, ανάκληση απόλυσης του Προέδρου στο σωματείο του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, κ.ά.) μας κάνουν να αισιοδοξούμε και να δείχνουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, όταν συλλογικά και ενιαία παλεύουμε και διεκδικούμε.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΣΑΡΑΝΤΗ, στον ΚΟΡΡΕ, στη ΦΑΜΑΡ, στην ONEPHARMA, στην MEDICARE, στην ANFARM, στη GALENICA έχουν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από τη δίψα της εργοδοσίας για αυξανόμενα κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων. Γι’ αυτό έχουν στα χέρια τους ένα “οπλοστάσιο” από νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τα κέρδη τους δε συμβιβάζονται με τη ζωή μας!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση μας. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου απεργούμε για τις ζωές μας, για να έχουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για να κατοχυρώσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, για να μας επιστρέψουν τις κλεμμένες τριετίες ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023, για καλύτερες συνθήκες στους χώρους δουλειάς, για μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Χαλκίδα, Θήβα μαζί με το Συνδικάτο μας και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).

Περισσότερα

Σωματεία Δυτικής Αττικής: Κάλεσμα συντονισμού και δράσης σε όλους τους εργατικούς – λαϊκούς φορείς στην περιοχή μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ...

Σωματείο Εργαζομένων Νηρέας Ν. Θεσπρωτίας: Ανακοίνωση για την επίσκεψη υπ. εξωτερικών ΗΠΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΡΟΥΜΠΙΟ! ΕΞΩ...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Για τις διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων του νοσοκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...