Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας – Εύβοιας : 22 Γενάρη εκλογοαπολογιστική συνέλευση

0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2022 – ΩΡΑ 18:30 – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

               Στα τρία χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως το «successstory» των φαρμακευτικών επιχειρήσεων έρχεται σε πλήρη  αντίθεση με αυτά που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου, αφού όχι μόνο δε μεταφράζεται σε ανάλογη βελτίωση, αλλά αντίθετα οδηγεί και ταυτόχρονα βασίζεται στην επιδείνωση των όρων αμοιβής, εργασίας και ζωής μας.

Το φάρμακο παραμένει σταθερά το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής μεταποίησης, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες στην περιοχή μας παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων, αύξηση εξαγωγών και αύξηση καθαρών κερδών, ενώ πολλές δρομολογούν νέες συμφωνίες και επενδύσεις.

Στον αντίποδα των τεράστιων κερδών τους έχουμε εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα,χωρίς υπαλληλικές σχέσεις, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά, με μηδενικές αυξήσεις αλλά και μειώσεις μισθών, με εργολαβοποίηση του εργατικού δυναμικού σχεδόν σε όλες τις φαρμακοβιομηχανίες της περιοχής μας.

Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχουν “καλές” και “κακές” εταιρείες, τα κέρδη τους δεν είναι δικά μας κέρδη και πάντα εμείς οι εργαζόμενοι όχι απλά είμαστε “ριγμένοι” απέναντι στην εργοδοσία, αλλά έρμαια αυτής.

Ταυτόχρονα η ζωή μας συνεχίζει να γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτη, με την ακρίβεια να τσακίζει τα σπίτια μας, με την προστασία της υγεία μας να μετριέται ως κόστος. Αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που συνέχισαν τις ίδιες αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που μας φέραν ως εδώ, που μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Κανείς μόνος του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας

Μέσα σε πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, με την έξαρση της πανδημίας, το Συνδικάτο μας έδρασε με μόνο βασικό κριτήριο τις ανάγκες του κάθε συναδέλφου. Πρωτοστατήσαμε σε αγώνες για το μεροκάματο, για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Σταθήκαμε στο πλευρό συναδέλφων και παλέψαμε μαζί τους για άδικες και καταχρηστικές απολύσεις. Γίναμε ένα με τα προβλήματα και τις αγωνίες των συναδέλφων, διεκδικήσαμε κάθε “μικρό” ή “”μεγάλο” αίτημα.

Απευθυνόμαστε σε σένα συναδέλφισσα-συνάδελφε που δεν είστε διατεθειμένοι να σκύψετε άλλο το κεφάλι. Απευθυνόμαστε σε εσάς με το αίσθημα ευθύνης που μας αναλογεί, για να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, συλλογικά τη δράση μας. Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου,να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να βάλουμε σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΟΥ

(Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα) 

  1. Διοικητικός απολογισμός.
  2. Οικονομικός απολογισμός.
  3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής & Αντιπροσώπευση ΓΣΕΕ
  4. Διάφορα θέματα.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.