Τρίτη, 22 Ιουνίου

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής : 26 Μαΐου έως 14 Ιουνίου συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας

0
image_pdfimage_print

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟ – ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εργαζόμενοι στα εργοστάσια, στις φαρμακαποθήκες, στα φαρμακεία, στην ιατρική ενημέρωση, σας καλούμε να συμμετέχετε στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας. Τώρα που η συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδότες είναι πιο άγρια από ποτέ, η ισχυροποίηση του συνδικάτου μας στις επερχόμενες αρχαιρεσίες, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό με τι όρους και συσχετισμούς θα δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Σκεφτείτε, υπάρχουν νέοι συνάδελφοι χωρίς καμία συνδικαλιστική εμπειρία, που δε γνωρίζουν καν τι είναι η συλλογική σύμβαση. Συνάδελφοι που δουλεύουν σε εργολάβους με συμβάσεις ατομικές που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. Συνάδελφοι παλιότεροι, που βλέπουν κατακτήσεις δεκαετιών, να παίρνονται σε ένα βράδυ πίσω. Συνάδελφοι στην ιατρική ενημέρωση που έρχονται αντιμέτωποι με απανωτά κύματα απολύσεων και την εργασιακή ανασφάλεια, παρατημένοι ουσιαστικά από το συνδικαλιστικό τους όργανο που τόσα χρόνια καλλιέργησε την απάθεια, το συμβιβασμό ενώ είχε ξεκάθαρα διαλυτικό και διασπαστικό ρόλο στον κλάδο.

Οι εργοδότες είναι καλά οργανωμένοι στους δικούς τους συνδικαλιστικούς φορείς και έχουν στη διάθεση τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Ύστερα από δική τους απαίτηση για την θωράκιση της κερδοφορίας τους, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει κι άλλους που θα βάζουν ταφόπλακα στις κλαδικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, θα θεσμοθετούν την εργασιακή ζούγκλα. Για εμάς που με την εργασία μας παράγουμε τον πλούτο που ιδιοποιούνται μια χούφτα αφεντικά-επιχειρήσεις, η συσπείρωση μας στο ταξικό συνδικάτο και την ομοσπονδία μας ΟΕΦΣΕΕ αποτελεί μονόδρομο.

Για αυτό απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα ειδικότητας και εργασιακής σχέσης, κυρίως στους συναδέλφους που δουλεύουν σε εργολαβικά γραφεία, να δώσουμε τη μάχη συλλογικά και ενιαία για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια.

 
Share.

Comments are closed.