Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Συνδικάτο Φαρμάκου Εύβοιας – Βοιωτίας : Για τις απολύσεις στην ΑΝΦΑΡΜ ΕΛΛΑΣ ΑΕ

          Η Διοίκηση του Συνδικάτου καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας της ΑΝΦΑΡΜ, που επέλεξε εν μέσω πανδημίας να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού στο τμήμα συσκευασίας, στην περιοχή του Σχηματαρίου. Η εργοδοσία έδειξε για ακόμη μία φορά το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στο δικαίωμα της εργασίας, μετά και από τη στάση που κράτησε το Νοέμβρη του περασμένου χρόνου μετατρέποντας το χώρο εργασίας σε εστία υπερμετάδοσης του ιού, αφού δε λειτούργησε με γνώμονα την υγεία του προσωπικού, αλλά τη συμπίεση του όποιου κόστους και την κερδοφορία της.

          Οι ισχυρισμοί της εταιρείας περί “χαμηλής αποδοτικότητας” των συναδέλφων, δεν πείθουν κανέναν, αφού ο χρόνος προϋπηρεσίας των συναδέλφων ήταν από 4 έως 15 χρόνια εργασίας!

          Το πού βρίσκεται η αλήθεια το γνωρίζουμε καλά και εμείς, και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι και η εργοδοσία. Μετά τις εξελίξεις του Νοέμβρη, όπου η εταιρεία εκτέθηκε για τα μέτρα προστασίας και τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα κρούσματα κορονοϊού στο χώρο εργασίας, διαρρεόταν πως όσοι συνάδελφοι χρησιμοποιούσαν τις νομοθετημένες άδειες ειδικού σκοπού ή τις αναρρωτικές και αντιδρούσαν στην ανεύθυνη στάση της εταιρείας, θα “δουν την πόρτα της εξόδου”. Μάλιστα, η εργοδοσία της ΑΝΦΑΡΜ δε δίστασε να απολύσει συνάδελφο μονογονεϊκής οικογένειας, όπου ο μισθός ήταν το βασικό εισόδημα συντήρησης!

          Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί να περάσει η εταιρεία μέσα στο χώρο εργασίας δεν θα περάσει. Έχουμε καλέσει ήδη το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να συγκαλέσει άμεσα τριμερή συνάντηση για να παρθούν πίσω οι άδικες και εκδικητικές απολύσεις. Στο πλευρό των συναδέλφων βρίσκεται η Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ), η οποία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για την ανάκληση των απολύσεων.

          Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας, βρίσκονται από την πρώτη μέρα της πανδημίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων, απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με άθλιο τρόπο τις εξελίξεις με τον κορονοϊό (για την εξάπλωση του οποίου ακόμα και σήμερα έχουν σοβαρές ευθύνες) για να τσακίσουν εργατικά δικαιώματα.

          Ο καθένας μόνος του, είναι αντικειμενικά δύσκολο να τα βάλει με εργοδότες, εταιρείες και τους μηχανισμούς τους. Για να αντιμετωπισθεί αυτή η αντεργατική στάση της εργοδοσίας πρέπει οι εργαζόμενοι στην ΑΝΦΑΡΜ, μαζί με το Συνδικάτο μας και την Ομοσπονδία μας να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε για  την ανάκληση των απολύσεων, γιατί αύριο μπορεί να είμαστε ο καθένας από μας στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι απολυμένοι συνάδελφοι.

          Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργάνωση στο Συνδικάτο, την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους συναδέλφους, την παρέμβαση και δράση των ίδιων των συναδέλφων μέσα στους χώρους δουλειάς, για να σπάσει η μοιρολατρία και ο φόβος. Με την αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας.

 

Comments are closed.