Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 24 Οκτώβρη 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων του ΣΕΒ, που κυριολεκτικά έρχεται να σαρώσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει.
Το χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις, ουσιαστικά την κατάργησή τους, με την προτίμηση στις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις.
Το ασφυκτικό έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακελώματος, το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την παρεμπόδιση των απεργιών.
Το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, και ειδικότερα κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, με την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων. Ταυτόχρονα ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δίνοντάς του νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις. Μέλημά τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων, και της κερδοφορίας των εργοδοτών.
Στο πολυνομοσχέδιο επίσης προβλέπει το άρθρο 148 την δυνατότητα κέντρα διανομής εμπορευμάτων να εφοδιάζουν καταστήματα λιανικού εμπορίου υπό προϋποθέσεις και την Κυριακή. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι πιθανόν να αξιοποιηθεί και στον κλάδο μας να χτυπηθεί το πενθήμερο. Σήμερα που δίνουμε την μάχη απέναντι σε φαρμακέμπορους για την υπεράσπιση της αργίας του Σαββάτου , αυτοί ανοίγουν τον δρόμο να χτυπήσουν και την Κυριακάτικη αργία, όπως έγινε και με τον κλάδο του εμπορίου. Για αυτό να σημάνει συναγερμός στον κλάδο να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης, να οργανώσουμε την μάχη μαζί με το συνδικάτο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά, να βάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες . Να ξεπεράσουμε την μοιρολατρία και την απογοήτευση, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν πλάτη στα σχέδια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.
Εμείς έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε. Σήμερα που η τεχνολογία έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα που μπορεί να ικανοποιήσει τις διευρυμένες ανάγκες μας,
Οι εργοδότες θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ανίκητοι. Εμείς απαντάμε με τις μάχες που δίνουμε καθημερινά με το συνδικάτο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σε κάθε χώρο δουλειάς. Εμάς φοβούνται και την οργανωμένη πάλη

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: Ο φασισμός τσακίζεται με την οργανωμένη πάλη του λαού

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013 - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2026 13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΔΕΝ...

Συνδικάτο Τροφίμων Γάλακτος Ποτών Ηρακλείου: 18 Σεπτέμβρη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας

Το Συνδικάτο Τροφίμων Γάλακτος και Ποτού Ηρακλείου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις...