Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν.Αχαΐας ” Η ΕΝΟΤΗΤΑ” : Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία

image_pdfimage_print

Δίνουμε απεργιακή απάντηση όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο χτύπημα στην συλλογική οργάνωση και στους αγώνες των εργαζομένων! Συνεχίζει στην ίδια ρότα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία την άνοιξη του 2018, προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που χτυπούσε ανοικτά το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με οποιαδήποτε οργανωμένη φωνή αμφισβήτησης και σύγκρουσης μέσα στους χώρους δουλειάς. Οι αλλαγές που έχουν στην ατζέντα τους για τον συνδικαλιστικό νόμο είναι αλλαγές που στόχο έχουν να πλήξουν το κίνημα των εργαζομένων, την ίδια την απεργία. Παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα, να τους βάλει εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής τους

Όλες αυτές οι αλλαγές που προωθούν στον συνδικαλιστικό νόμο σηματοδοτούν την αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να προωθήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να στερήσει από τους εργαζόμενους την δυνατότητα να παλεύουν για τα προβλήματά της καθημερινότητάς τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Άρα και για εμάς είναι μάχη για την ύπαρξη των συνδικάτων!

Δεν τους έπιασε ο πόνος για την ενίσχυση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών. Ίσα – ίσα, επιδιώκουν να καταργήσουν στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες, τη δυνατότητα των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους μέσα από την συζήτηση μεταξύ των μελών τους. Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, ευάλωτο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις! Αυτή τη διάτρητη διαδικασία κάτω από τα βλέμματα της εργοδοσίας και με παρούσα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τρόπο. Είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν ν’ αλλάξουν το χαρακτήρα των σωματείων, να μπορούν να φακελώνουν τους εργαζόμενους, να χτυπήσουν την συλλογική δράση. Γι’ αυτό κι εμείς δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή στην παρέμβαση της κυβέρνησης και των εργοδοτών στα σωματεία μας, στα συλλογικά μας όργανα!

Καλούμαι όλους τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουν αγωνιστικά στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να  παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων , στο δικαίωμα στην απεργία!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Comments are closed.