Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ΑΒΑΞ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία Πειραιά, χαιρετίζει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι εδώ και αρκετές ημέρες, στο έργο της κατασκευής της νέας γραμμής του μετρό.

Οι εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων, διεκδικούν τα αυτονόητα! 8ωρη , 5ημερη , εργασία, με μέτρα ασφαλείας για όλους και αυξήσεις 15% σε μισθούς και μεροκάματα.

Οι εργαζόμενοι που παλεύουν για το μεροκάματο τόσο στην επιφάνεια, όσο και υπόγεια του έργου, με αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, βίωσαν το προηγούμενο διάστημα και έσπασαν με το συλλογικό αγώνα τους την αδιαλλαξία μιας εταιρείας – κολοσσού , η οποία αρνιόταν ακόμα και να κουβεντιάσει, την ίδια στιγμή που αράδιαζε ενώπιων υπουργών και κυβέρνησης τα ψέματα της για τα μεροκάματα.

Καταδικάζουμε την αντιμετώπιση αυτή σε εργάτες, τεχνίτες, οικοδόμους, μηχανικούς, που  ¨χτίζουν¨ με τα χέρια και το μυαλό τους τα έργα και τις υποδομές της χώρας μας.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι , με ατυχήματα και δυστυχήματα που προέρχονται από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, στους χώρους των κατασκευών.

Γνωρίζουμε πως οι εργάτες στους χώρους αυτούς, δουλεύουν με κίνδυνο τη ζωή τους και τις
περισσότερες φορές γυρνούν στο σπίτι και τις οικογένειες τους από ¨τύχη¨!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΤΗΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας!
Συνεχίστε ως τη νίκη!

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας: 10 Φλεβάρη Τετράωρη στάση εργασίας και πορεία στο Υπουργείο Αμύνης

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αποδεχθούμε καμία...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι στο Συλλαλητήριο 13 Φλεβάρη στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την ίδια μέρα υποδεχόμαστε τους αγρότες

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Συλλαλητήριο και στάση εργασίας στις 13 Φλεβάρη ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο για τις ΣΣΕ

Συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Φλεβάρη, για να μην ψηφιστεί το άθλιο...