Συνδικάτο Εργαζ. Φαρμάκου Καλλυντικού Κ. Μακεδονίας: Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφου από την εταιρεία Cream Team

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας Cream Team για την παράνομη, καταχρηστική, εκδικητική, τρομοκρατικού τύπου απόλυση της συναδέλφου, νεοεκλεγείσα στο ΔΣ του Συνδικάτου μας στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρεία σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου στον χώρο προχώρησε σε χτύπημα πρωτοπόρου μέλους του Σωματείου μας απολύοντας την.

Μάλιστα σε τελευταία επικοινωνία Συνδικάτου και εταιρίας, ενόψει εκλογών, επί της ουσίας, «απαγόρευσε» τη διεξαγωγή στις εγκαταστάσεις της και μάλιστα εκείνη την ημέρα είχε «κλειδαμπαρωμένες» τις πόρτες. Βέβαια πήρε πληρωμένη απάντηση από τους εργαζόμενους που μετά το σχόλασμα τους έδωσαν το παρόν με τη συμμετοχή τους.

Η απόλυση αυτή, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι χτύπημα συνολικά στα Σωματεία και τα δικαιώματα μας. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να τσακίσουν κάθε αντίσταση.

Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα σχέδια τους θα προχωρούν χωρίς εμπόδια. Θέλουν  τους εργαζόμενους μακριά από την οργανωμένη πάλη, μακριά από τη δουλειά με δικαιώματα με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο χώρο η εντατικοποίηση «σπάει» κόκαλα.

Έτσι μόνο μπορούν να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους. Οι απολύσεις δεν είναι πρωτοφανές γεγονός για τη συγκεκριμένη εταιρεία, έτσι άλλωστε μπορεί και διασφαλίζει κερδοφορία ύψους άνω του 1,2 εκατ.€ . Έχει γίνει συνήθεια.

Τώρα όμως το ποτήρι ξεχείλισε, μαζί και η ΟΡΓΗ ΜΑΣ!

Αυτό που τους ενοχλεί είναι οι εργαζόμενοι που οργανωμένα διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας για τη δουλειά τους. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην τσιμπήσει στην τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Όπλο μας είναι η συσπείρωση, η δράση και η διεκδίκηση μέσα από το Συνδικάτο. Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί η αλληλεγγύη από τον κάθε εργαζόμενο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Το συνδικάτο μας δεν πρόκειται να δεχτεί την

Τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει ο κάθε εργοδότης! Παλεύουμε για:

  • Επαναπρόσληψη της συναδέλφου
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις.

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...