Συνδικάτο Εργαζ. Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγ. Λέσβου : Να απαγορευτούν οι διανομές με μηχανάκι με κρύο και παγετό

0

Διανύοντας 2 χρόνια πανδημίας, έχουμε δει το κατακρεούργημα των εργατικών δικαιωμάτων των διανομέων και των εργαζομένων εστίασης(και όχι μόνο) από την κυβέρνηση χέρι-χέρι με την εργοδοσία. Σε αυτή την εποχή λοιπόν, όπου τα κέρδη των επιχειρήσεων από τα ντελίβερι έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, οι διανομείς με μηχανάκι παραμένουν ακόμα εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ζωής τους στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στον παγετό όπου θα διανύσουμε αυτές τις μέρες για ένα μεροκάματο-ψίχουλα.Εν έτη 2022, και η κυβέρνηση με το υπουργείο εργασίας δεν έχει δημιουργήσει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό αυτό ζήτημα με ευθύνη τους.

Για να μην θρηνήσουμε άλλη μία φορά συνάδελφό μας στην άσφαλτο,απαιτούμε από το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα με νέα οδηγία αντίστοιχη της προηγούμενης, το υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.