Παρασκευή, Απρίλιος 16

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Για τις απολύσεις στη Vodafone

0
image_pdfimage_print

ΧΥΔΑΙΟΤΙΣ….

Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει την εργοδοσία της Vodafone,  που σαν το κλέφτη απολύει 17 εργαζόμενους, που εργάζονταν σε έργα ex cyta, με την πρόφαση ότι δεν υπάρχει άλλο έργο να απορροφηθούν.Μεταξύ των απολυμένων είναι και συνάδελφος, πρώην μέλους του ΔΣ του Σωματείου των εργαζόμενων της Cyta, μέλος του ΣΕΤΗΠ, όπως και άλλα μέλη του Συνδικάτου μας.

Είναι χυδαίοι που όλο αυτό το διάστημα ξεζούμισαν τους εργαζόμενους για να ολοκληρωθεί η ενοποίηση, εργαζόμενοι που χρόνια εργάζονταν σε διάφορα έργα της Cyta και μετά της Vodafone και τώρα τους πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι, γιατί απλά δεν τους χρειάζονται. Είναι τόσο φιλεύσπλαχνη η εργοδοσία μάλιστα που θα δώσουν το… «κάτι τις» για να μην μας αφήσουν και ακάλυπτους!

Για ακόμα μια φορά θα το πούμε…χυδαιότις

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την απόλυση των 17 συναδέλφων μας , να αναλογιστούμε τα εξής. Τι σηματοδοτούν αυτές οι απολύσεις. Είναι τυχαίες; Λέμε όχι. Και η απάντηση βρίσκεται στα λόγια της εργοδοσίας , ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι μεταχειρίζονται, αξιολογούνται και τοποθετούνται σε έργα, ανάλογα με το τί η εργοδοσία κάθε φορά προκρίνει ως συμφέρον για την ίδια.

Η όλη συζήτηση για την μετεξέλιξή της σε Teck Comms , οι αλλαγές και η υπαγωγή της κάτω από την ομπρέλα της Vodafone παγκόσμια, θα σηματοδοτήσει μια σειρά από αρνητικές για εμάς εξελίξεις, στους όρους δουλειάς και τα δικαιώματά μας. Τα επιχειρηματικά πλάνα της εταιρείας αφορούν στο πόσο πιο αλώβητη θα βγει η Vodafone και συνολικά οι μονοπωλιακοί όμιλοι από τη νέα οικονομική κρίση, που η πανδημία επίσπευσε.

  • Ξέρουμε πολύ καλά τί σημαίνουν τα ωραία λόγια τους , ότι «τώρα θα δουλεύουμε για τις Vodafoneόλου του κόσμου» σε σχέση με τα ωράρια, τα ατέλειωτα stand by,  την 24ωρη διαθεσιμότητά μας, την  ευελιξία.
  • Ξέρουμε τι σημαίνουν τα Mailπριν καν φέξει ο ήλιος ώστε να είμαστε…ready(!!!!!!!) να φέρουμε εις πέρας την εργασία μας.
  • Ξέρουμε και έχουμε πείρα τι σημαίνει να καταργούνται θέσεις και τμήματα γιατί η εταιρεία αλλάζει, ψηφιοποείται άρα θέσεις εργασίας χάνονται, γιατί απλά τα πράγματα εξελίσσονται.
  • Ξέρουμε ότι πίσω από τις φιοριτούρες ότι είμαστε δήθεν «συνεργάτες» , κρύβεται η στυγνή εκμετάλλευση , η μεγιστοποίηση του κέρδους που περνάει και μέσα από την δική μας δουλειά.

 Δικά τους λόγια είναι όλα τα παραπάνω, όχι δικά μας. Λόγια που εκφράζουν το κριτήριο της Vodafone και του κάθε μονοπωλιακού ομίλου για θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους και αντοχή στις διάφορες φάσεις της οικονομίας. Δεν μας συγκινούν τα δάκρυα ότι τάχα νοιάζονται για τους εργαζόμενους αλλά δεν υπάρχουν λύσεις. Το ξέρουμε κύριοι το «νοιάξιμο…» Το διαπιστώνουμε όταν μπαίνει η υγεία μας στο ζύγι του κόστους και η τηλεργασία παρουσιάζεται σαν πανάκια αλλά στην πραγματικότητα χρησιμοποείται για την αύξηση των κερδών.

Τα δικά μας λόγια όμως θα τα ακούσετε καθαρά! Δεν θα δεχτούμε το χτύπημα των δικαιωμάτων μας. Η νομιμότητα που η εργοδοσία της Vodafone συνεχώς επικαλείται, είναι όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν χαρίσει στους μονοπωλιακούς ομίλους , τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Oι νόμοι που τους επιτρέπουν να μας εκμεταλλεύονται με όλους τους πιθανούς τρόπους και να κατοχυρώνουν την σύγχρονη σκλαβιά.

 Δεν το ανεχόμαστε!

Οι απολύσεις των συναδέλφων μας, αφορούν όλους. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των όρων δουλειάς μας, μας αφορούν όλους. Κριτήριο για εμάς δεν είναι να συγκρίνουμε τους όρους δουλειάς μας με μια χειρότερη κατάσταση αλλά με το πώς στο σήμερα μπορούμε να δουλεύουμε και να ζούμε.   Δεν μπορούμε να δεχόμαστε στο σήμερα να πεθαίνει κόσμος από έναν ιό, να μας κουνάει η κυβέρνηση της ΝΔ το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, την ώρα που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, της Παιδείας, της ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.

 Κριτήριο για εμάς πρέπει να είναι η τεράστια δυνατότητα που υπάρχει , τα τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα που εμείς με τη δική μας δουλειά παράγουμε , να τα απολαμβάνουμε. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο. Υπερασπιζόμαστε το ωράριο εργασίας μας, καμία ώρα απλήρωτης εργασίας. Δεν πατάμε τη μπανανόφλουδα των bonus. Ο διαχωρισμός των εργαζόμενων που αυτή η μέθοδος φέρνει, οδηγεί στην διάσπαση μεταξύ μας.

Απαντάμε με οργάνωση στο Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, στο επιχειρησιακό μας Σωματείο των εργαζόμενων της Vodafone-360 Connect-κλθ. Δεν είμαστε μόνοι μας! Η συλλογική, μαχητική, ταξικά προσανατολισμένη απάντηση μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας!

Δεν θα πληρώσουμε οι εργαζόμενο την κρίση τους!

 Καμία θέση εργασίας χαμένη!

Να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοι σε συναφή με το αντικείμενό τους έργα. Καμία βλαπτική μεταβολή ή χειροτέρευση των όρων δουλειάς μας.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η εργοδοσία τους τηλεφωνικούς εκβιασμούς των συναδέλφων μας από τα έργα της πρώην Cyta

Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση-καμία παραίτηση!

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/02, στις 08:30, στα κεντρικά της εταιρείας στο Χαλάνδρι, (Τζαβέλα 1-3)

 

Share.

Comments are closed.