Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: 20 Σεπτέμβρη Μέρα Δράσης για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ : ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Κλιμακώνουμε τη δράση μας προετοιμάζοντας πανελλαδικό πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό!

 Μετά από ένα καλοκαίρι σημαδεμένο από την ακρίβεια, τις «συζητήσεις» για δύσκολο χειμώνα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μαίνεται απειλώντας τους λαούς σε όλο τον πλανήτη.. σας καλούμε να πιάσουμε το νήμα της δράσης και να κλιμακώσουμε την πάλη μας.

Δε θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας η μία το έργο της άλλης έχτισαν την αντεργατική ζούγκλα που βιώνουμε σήμερα κατ’ απαίτηση των εργοδοτών. Δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων καταργήθηκαν στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», στο ατελείωτο κυνήγι για όλο και περισσότερα κέρδη. Τώρα όλοι μαζί παλιοί και νέοι επίδοξοι σωτήρες  μας καλούν πάλι σε αναμονή για μια λύση από τα πάνω, μαλώνουν για το ποιος θα «υποσχεθεί» τα περισσότερα ψίχουλα. Ως εδώ καμία αναμονή!Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη νέα επίθεση.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας 

Πανελλαδικά υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο που όσο πάει και δυναμώνει. Η  πρόσφατη μεγάλη ανοιχτή πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ με 500 σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έστειλε το μήνυμα: Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Οι δεκάδες εστίες αντίστασης στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη επιβεβαιώνουν αυτό το σύνθημα. Αυτοί οι αγώνες που πήγαν κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές, που κουρέλιασαν τον νόμο Χατζηδάκη, που είχαν γνώμονα μόνο το δίκιο του εργάτη και νίκησαν είναι όπλο μας για τη συνέχεια. Να διαδώσουμε το μήνυμα της COSCO, της ΛΑΡΚΟ, της e-food, των οικοδόμων, τον περήφανό αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο με τέτοιους αγώνες  μέσα από τα σωματεία μας, μαζικούς, ταξικούς και  ενωτικούς που στοχεύουν τους αληθινούς ενόχους θα βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, θα έχουμε νίκες, θα συσπειρώσουμε και άλλους στη μάχη! Σήμερα κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλων μας, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και κοινός ο ένοχος.

Περνάμε στην αντεπίθεση – Κάθε σταθμός να μετράει νέους συναδέλφους στη μάχη

Ο κλάδος μας είναι ένας από τους κλάδους που ρίχνουν βάρος τα μεγάλαμονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο στρατηγικός στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού και η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δώσει την δυνατότητα μεγάλης αύξησης της παραγωγικότητας και μεγάλης κερδοφορίας για τα μεγάλα μονοπώλια, που την ίδια στιγμή επιδοτούνται είτε μέσω κρατικών έργων, είτε με απευθείας επιδοτήσεις για να προχωρήσουν ταχύτερα οι επενδύσεις στα νέα δίκτυα 5G και FTTH. Μαζί με διαμετακομιστικό κόμβο η χώρα μας μετατρέπεται και σε τηλεπικοινωνιακό κόμβο, όπως επίσης σε κόμβο  συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων.

Εμείς όμως δεν είδαμε πραγματικές αυξήσεις, δεν έχουμε ΣΣΕ, αντί να μειώνεται το ωράριο ενώ η τεχνολογία προχωράει, αυτό ξεχειλώνει. Αντί να διευρύνονται τα δικαιώματα μας, συρρικνώνονται. Για νέους συναδέλφους οι τριετίες, η πληρωμή υπερωριών, το 8ωρο, η προστασία των γυναικών και της μητρότητας είναι άγνωστες λέξεις. Μπορεί οι μισθοί σε κάποιες εταιρίες και ειδικότητες να είναι καλύτερες από τον βασικό μισθό λόγω της υψηλής εξειδίκευσης, αλλά γινόμαστε λάστιχο για ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ακόμα και η κάλυψη βασικών αναγκών τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση.

Τώρα είναι η ώρα να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας την υπογραφή του σχεδίου της κλαδικής ΣΣΕ που συλλογικά διαμορφώσαμε. Να διαδώσουμε τις διεκδικήσεις μας από τα τηλεφωνικά κέντρα, τους παρόχους και τον ΟΤΕ μέχρι και κάθε εταιρεία πληροφορικής. Να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου!

 Αγώνας για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 • Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο 5ημερο 35ωρο και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας
 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, κανείς εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 945€, πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους μισθούς
 • Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων και ένταξη στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας.
 • Όχι στην σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα της εργασίας. Όχι στα συστήματα αξιολόγησης
 • Αναγνώριση των ειδικοτήτων, των καθηκόντων της θέσης εργασίας, σαφείς προσδιορισμός του τόπου εργασίας.
 • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης και των συνδικαλιστικών ελευθεριών
 • Να καταργηθεί η τηλεργασία και οι ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις που την επιβάλουν. Μέτρα για την επιστροφή στους χώρους δουλειάς. Προστασία των τηλεργαζόμενων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.
 • Αναγνώριση των βαρέων – ανθυγιεινών ειδικοτήτων του κλάδου και των επαγγελματικών ασθενειών, όπως το σύγχρονο φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης (burn out).
 • Προστασία της μητρότητας και της πατρότητας. Κάλυψη των εξόδων των παιδικών σταθμών και των αναγκών προσχολικής αγωγής από το κράτος.
 • Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Επαναφορά όπου λειτουργούσανκαι επιβολή πούλμαν για τη μεταφορά στον χώρο δουλειάς. Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ.
 • Απαιτούμε κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας με έλεγχο της εργοδοσίας
 • Αραίωση των γραφείων και ενοικίαση επιπλέον χώρων ώστε με έναν πιο μόνιμο τρόπο να εξασφαλίζεται

σταθερή θέση εργασίας. Το desk sharing είναι υγειονομικά επικίνδυνο και χωρίς covid.

 • Καθημερινή παρουσία γιατρού εργασίας σε όλους τους χώρους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΣΤΙΣ 20/9

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 20/9, 19:00, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα)

Πολύμορφες δραστηριότητες σε κάθε χώρο δουλειάς

 

Περισσότερα

Κλαδικό Συνδικάτο Εργατ/λων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημ. Τροφίμων Περιφ. Ενότητας Μαγνησίας- Σποράδων: Για ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Η νέα εργοδοσία στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εφαρμόζει στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης μια πολιτική κοινωνικής...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου

Για την δημόσια συζήτηση περί ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση του 16χρονου στο «Ιπποκράτειο»...

Ψήφισμα Σωματείων Κλάδου Τροφίμων για τις απολύσεις στην εταιρεία AVRAMAR

Τα σωματεία που υπογράφουμε καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της AVRAMAR ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ που επιχειρεί...