Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής : Ανακοίνωση για την παράταση των εκλογών

0
image_pdfimage_print

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας, οι εκατοντάδες νέες εγγραφές εργαζομένων στο ΣΕΤΗΠ είναι απάντηση ότι είμαστε αποφασισμένοι για πιο ισχυρό, πιο μαζικό συνδικάτο ώστε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για σύγχρονα δικαιώματα.

Συνεχίζουμε. Γινόμαστε ακόμα πιο πολλοί – ακόμα πιο δυνατοί – ακόμα πιο αποφασισμένοι.

            Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μέχρι στιγμής στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας. Παρά τα υπαρκτά εμπόδια της πανδημίας, της τηλεργασίας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της επίθεσης στο χαρακτήρα και το προσανατολισμό του συνδικάτου μας η αναμφισβήτητη ως τώρα μεγάλη συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας.

            Αυτή η αδιαμφισβήτητη μαζικοποίηση δεν είναι ουρανοκατέβατη, δεν προέκυψε από ευχολόγια και παχιές κουβέντες, αλλά από την καθημερινή μας δράση για κάθε ζήτημα σε κάθε χώρο δουλειάς. Από την πάλη μας για κλαδική και επιχειρησιακές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, την κατάργηση της τηλεργασίας και κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης, για μέτρα Υγείας και Ασφάλειας, για την επιστροφή όλων μας στους χώρους δουλειάς.

            Η Εφορευτική και το Διοικητικό Συμβούλιο, οι δυνάμεις που έχουμε την ευθύνη για την ίδρυση, την λειτουργία, την μαζικοποίηση, τον προσανατολισμό του συνδικάτου, είμαστε οι ίδιοι που έχουμε και την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτυχία της διαδικασίας των εκλογών, που το πόσο ομαλή και δημοκρατική είναι αποδεικνύεται όχι μόνο από την ίδια την – μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά – συμμετοχή, αλλά και από τις 100άδες νέες εγγραφές, από τους 10άδες χώρους δουλειάς που έχουμε επιβάλει την παρουσία μας, τις συνοικίες της Αττικής και τα γραφεία του συνδικάτου.

            Σε όλους αυτούς τους χώρους με την ευκαιρία των αρχαιρεσιών ξαναβρεθήκαμε, συζητήσαμε με χιλιάδες συναδέλφους,  γνωριστήκαμε με νέους.

            Έτσι προέκυψε η μεγάλη συμμέτοχη.Έτσι προέκυψε και η ανάγκη μέσα από αιτήματα των ίδιων των συναδέλφων για παράταση των εκλογών. Η ακόμα μεγαλύτερη μαζικοποίηση μέσα και από την διαδικασία είναι η καλύτερη απάντηση γιατί ακόμα πιο ισχυρό  συνδικάτο στον δρόμο που έχει χαράξει όλα αυτά τα χρόνια, σημαίνει πιο δυνατή πάλη και διεκδικήσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορευτική Επιτροπή τηρούμε το καταστατικό του συνδικάτου μας που συζητήθηκε και ψηφίστηκε μέσα από γενική συνέλευση και συγκεκριμένα ότι δικαίωμα να γίνουν μέλη έχουν  «οι εργατοτεχνίτες και οι υπάλληλοι που εργάζονται στα όρια του Ν. Αττικής σε επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ανεξάρτητα από φύλο θρήσκευμα και ειδικότητα, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης τους, ανεξάρτητα από την ειδικότητα ή την εξειδίκευση που έχουν, ανεξάρτητα από την στάθμη εκπαίδευσής τους, τους τίτλους ή τα πτυχία σπουδών που διαθέτουν.» και όχι όσοι έχουν γενικά μια κάποια σχέση με ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τις «νέες τεχνολογίες» σε άλλους κλάδους πέρα από αυτούς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

             Όπως επίσης «μέλη του συνδικάτου μας δεν μπορούν να γίνουν διευθυντικά στελέχη ή εργαζόμενοι των οποίων τα συμφέροντα ταυτίζονται με αυτά του εργοδότη.»

           Αυτές τις δύο βασικότερες αρχές του συνδικάτου μας, με τις οποίες ιδρύθηκε και δρα μέχρι και σήμερα και είναι βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του ΣΕΤΗΠ, δεν θα επιτρέψουμε σε κυβέρνηση εργοδοσία και οποιανδήποτε άλλο τις αλλοιώσει.

             Καλούμε όλους τους συναδέλφους που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει το βήμα, να πάρουν μέρος στις εκλογές του συνδικάτου, να δώσουν το παρόν και στις αρχαιρεσίες με βάση και το παρακάτω πρόγραμμα:

Πέμπτη 18/11:

 • 13.00 – 21.00  Εργατικό Κέντρο Αθήνας
 • 10.00 – 13.00 Αυλώνα Αποθήκες Γερμανού
 • 14.00 – 18.00 Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ

Παρασκευή 19/11:

 • 13.00 – 21.00  Εργατικό Κέντρο Αθήνας
 • 13.00 – 21.00 Θεοφράστου & Σαράντα Εκκλησιών, Περιστέρι
 • 13.00 – 21.00 Κουντουριώτου 18Α και Νεότητος, Ν. Ηράκλειο
 • 13.00 – 21.00 Καλλιθέας 6, Αγ. Δημήτριος

Σάββατο 20/11:

 • 10.00 – 18.00  Εργατικό Κέντρο Αθήνας
 • 10.00 – 18.00 Θεοφράστου & Σαράντα Εκκλησιών, Περιστέρι
 • 10.00 – 18.00 Αραπάκη 69,  Καλλιθέα
 • 10.00 – 18.00  Ερυθρού Σταυρού 3,Καισαριανή

Κυριακή 21/11:

 • 10.00 – 18.00  Εργατικό Κέντρο Αθήνας
 • 10.00 – 18.00 Κουντουριώτου 18Α και Νεότητος Νέο Ηράκλειο
 • 10.00 – 18.00    Εργατικό Κέντρο Πειραιά

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.