Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Τις επόμενες ημέρες, Τετάρτη 1 Απρίλη και Πέμπτη 2 Απρίλη, στην Αττική, με βάση την ανακοίνωση της ΕΜΥ αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Οι εργαζόμενοι courier και διανομείς στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες θα βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες, που βάζουν την ζωή μας σε κίνδυνο κυρίως για όσους δουλεύουμε με μηχανάκι (διανομείς, courier, ταχυδρόμοι) αλλά και όσοι δουλεύουμε πεζοί ή με αυτοκίνητο-βαν.

Είναι εγκληματικό να μην υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα της υγείας και της ασφάλειάς μας με ευθύνη του Υπουργείου και της Κυβέρνησης συνολικά, όπως διαρκώς απαιτούμε οι εργαζόμενοι του κλάδου μέσα από τα σωματεία μας και τις κινητοποιήσεις μας!

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια,οι ατελείωτες ώρες πάνω στο μηχανάκι και στο τιμόνι, που οδηγούν σε συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εργατικών ατυχημάτων, αποτυπώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών και των ηλεκτρονικών πλατφορμών, ιδιαίτερα όταν αυτές επιδεινώνονται από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δεν θα ανεχτούμε για άλλη μια φορά να θρηνήσουμε κάποιον συνάδελφό μας. Απαιτούμε το Υπουργείο Εργασίας και οι εργοδότες να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για τις ακραίες καιρικές συνθήκες πριν σακατευτεί ένας ακόμα συνάδελφος!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Άμεσα το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, courier, ταχυδρόμους με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
 Καμία απώλεια ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής άδειας ανεξάρτητα σχέσεως εργασίας (μισθωτοί, freelancers), αντίστοιχα να μην χαθεί μεροκάματο στους courier ή ημέρα κανονικής άδειας.
 Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας.
 Διασφάλιση δωρεάν χορήγησης όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων σε Wolt και EFood

Η ΟΙΥΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε Wolt και efood Πανελλαδική στάση εργασίας την...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και των υπαλλήλων της Διώρυγας Κορίνθου

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα των εργατοτεχνιτών, των ναυτεργατών και των υπαλλήλων...

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής: Άλλος ένας διανομέας δεν γύρισε σπίτι του

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ...