Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών : Για απολύσεις στην Γενική Ταχυδρομική

0
image_pdfimage_print

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση των τριών συναδέλφων μας στο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά που μόλις μια μέρα πριν τους ανακοινώθηκε ότι το κατάστημα κλείνει και μόνο οι τρείς συνάδελφοι δεν θα μεταφερθούν στην μητρική εταιρία γιατί είναι πλήρης σε προσωπικό. Και οι τρεις συνάδελφοι έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσία έχουν ενεργή συνδικαλιστική δράση και όλο αυτό το διάστημα δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας!  Ο ένας από αυτούς είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΤΑ και οι άλλοι δυο από τα πιο δραστήρια μέλη του σωματείου μας. Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των Γλυκών Νερών είχαν όπλο τους την ενότητά τους και μαζί με το συνδικάτο τους το ΣΕΤΤΑ στάθηκαν απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσία!

Η απόλυση των συναδέλφων μας είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής έχει εντείνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν! Θέλουν τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν, να είναι αποκομμένοι από τα σωματεία τους, ξεμοναχιασμένοι , να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα. Αυτόν τον στόχο ακριβώς είχαν οι απολύσεις, οι εργαζόμενοι επειδή ήταν ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας για αυτόν το λόγο ακριβώς με φτηνές δικαιολογίες τους άδειασαν μην υπολογίζοντας τίποτα. Λίγους μήνες πριν μέχρι και ξυλοκοπήθηκε εργαζόμενος στο συγκεκριμένο κατάστημα και ερχόμαστε σήμερα ο ίδιος εργαζόμενος να απολύεται .Η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής χρόνια τώρα ακολουθεί και εφαρμόζει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο επίθεσης απέναντι στο επιχειρησιακό σωματείο και τους εργαζόμενους. Η τακτική της είναι να έχει φθηνούς εργαζόμενους , ευέλικτους, χωρίς κανένα δικαίωμα , με ατομικές συμβάσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους της Γενικής Ταχυδρομικής να αντιδράσουν, να μη μείνουν με σκυμμένο το κεφάλι. Όταν η εργοδοσία χτυπάει πρωτοπόρους εργάτες, τότε έρχονται άσχημες μέρες και για τους ίδιους. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους μαζί με το κλαδικό σωματείο. Είναι η ώρα να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις στον κλάδο. Αν αφήσουμε την Γενική Ταχυδρομική  μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες Ταχυμεταφορών του κλάδου να ακολουθεί τέτοιες τακτικές , αν δεν αντιδράσουμε τώρα  οργανώνοντας την πάλη μας μαζί με το συνδικάτο μας, τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου. Αν σήμερα έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας  αυτό είναι η οργάνωση της πάλης  του αγώνα μας! Αυτό που τους φοβίζει είναι όταν οι εργαζόμενοι μαζικά και οργανωμένα μαζί με τα σωματεία τους διεκδικούν.

Οι εξελίξεις στην Γενική Ταχυδρομική  όπως και οι εξελίξεις στην E-food αφορούν όλους τους εργαζόμενους και πρέπει να μας βρουν ενωμένους, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος πατάνε πάνω στους αντεργατικούς νόμους και στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, πατάνε πάνω στο νέο νόμο έκτρωμα της ΝΔ που επιβάλλει 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες και προσπαθεί να διαλύσει τα σωματεία επιβάλλοντας ηλεκτρονικά μητρώα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.  Επίσης δίνει ακόμα πιο μεγάλες δυνατότητες στην εργοδοσία ανοίγοντάς της τον δρόμο σε ακόμα πιο ευέλικτες μορφές εργασίας απαλλάσσοντάς την από οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι στον εργαζόμενο μετατρέποντας τον σε πραγματικό δούλο του 21ου αιώνα!

Σε αυτό τον πόλεμο που δεχόμαστε θα μας βρουν απέναντί  τους! Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουμε την πάλη για να μην εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα. Με τη μαζικότητα και τον αγώνα μας να τσαλακώσουμε τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης – ΕΕ – εργοδοσίας

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων μας και να απορροφηθούν στην μητρική με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους!

Συμφέρον όλων των εργαζόμενων σήμερα, είναι να δουλεύουμε όλοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, γι’ αυτό και διεκδικούμε άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας από το κατάστημα Γλυκών Νερών .Όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στην μητρική εταιρία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση προϋπηρεσίας στο κατάστημα φρανσάιζ ως προϋπηρεσία στη μητρική. Καμιά βλαπτική μεταβολή σε μισθούς και δικαιώματα.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων του τελευταίου δίχρονου.
Share.

Comments are closed.