Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Πότων Ηρακλείου – Για τις απολύσεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Πότων Ηρακλείου  καταγγέλλει τις απολύσεις, στις οποίες με κυβερνητικές πλάτες , προχώρησε η «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» σε βάρος του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γιάννη Φραγκίδη αλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών-Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας Άρη Μερκενίδη.

Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού. Εδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες της συνεργασίας της εργοδοσίας με τις δυνάμεις καταστολής και την κυβέρνηση. Σκοπός τους είναι να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν τους οργανωμένους εργάτες.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο αγώνας των συναδέλφων μας στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» , με τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις αλλά και το κλίμα αλληλεγγύης που έχει προκαλέσει, έχει τρομάξει την εργοδοσία σε τέτοιο βαθμό που την οδηγεί από την μία αθλιότητα στην άλλη.

Ακόμα πιο ξεκάθαρο γίνεται όμως και στο εργατικό-λαϊκό  κίνημα πως εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν εργάτες ανοργάνωτους και τρομοκρατημένους για να αβγαταίνουν απρόσκοπτα τα κέρδη τους.  Οι άθλιες πρακτικές τους δείχνουν πόσο φοβούνται τον οργανωμένο εργάτη και ιδιαίτερα τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές. Άθελα τους μας δείχνουν τον δρόμο για περεταίρω οργάνωση, για μαζικές και μαχητικές δράσεις στο επόμενο διάστημα και μάλιστα μπροστά στην απεργιακή μάχη στις 9 Νοέμβρη.  

Η εργοδοσία έχει παντού τις ίδιες πρακτικές. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις στο νομό Ηρακλείου που δείχνουν το ίδιο πρόσωπο, με συνεχείς επιθέσεις σε συνδικαλιστές αλλά και σε όποιον εργαζόμενο τους χαλάει την εικόνα που θέλουν να δείχνουν προς τα έξω. Προβάλουν συνεχώς το, γραφικό πλέον, προφίλ της «οικογένειας» , αλλά μόλις κάποιος εργαζόμενος ζητήσει τα αυτονόητα, εν ριπή οφθαλμού δείχνουν την αναλγησία τους και υπενθυμίζουν πως η δημοκρατία τους τελειώνει στις πύλες των εργοστασίων και στις πόρτες των καταστημάτων τους. Για τα αφεντικά καλός εργάτης είναι ο σιωπηλός και υποταγμένος εργάτης. Τι κι αν ο μήνας δεν βγαίνει με τους μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για το Έναντι στους λογαριασμούς ενέργειας, τι κι αν οι εργασιακές ασθένειες θερίζουν στα κάτεργα τους, τι κι αν τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται με την εντατικοποίηση της δουλειάς, αυτοί ζητούν συναίνεση για να φτάσουμε στον πάτο όσο αυτοί αυξάνουν τα κέρδη τους.

Δεν θα τους περάσει. Δυναμώνουμε την οργάνωση, παλεύουμε μέσα από το Συνδικάτο μας και δίνουμε μαχητική συνέχεια μέχρι την απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...