Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Μαζικές απολύσεις στην εταιρεία Jumbo

0
image_pdfimage_print

To Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου καταδικάζει την εργοδοσία των Jumbo , η οποία προχωράει σε μαζικές απολύσεις αυτές τις μέρες με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους προετοιμάσει να αποδεχτούν χωρίς αντιδράσεις  το νομοσχέδιο έκτρωμα που συζητιέται στη Βουλή. Μάλιστα την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρουσιάζει το νομοσχέδιο ως ευκαιρία και προνόμιο για τις εργαζόμενες μητέρες να δουλεύουν 10ωρο για να έχουν περισσότερο χρόνο με τα  παιδιά τους , η επιχείρηση Jumbo αποδεικνύει  ποιον εξυπηρετούν και που στοχεύουν τέτοια νομοσχέδια, απολύοντας -μετά από 10 χρόνια- εργαζόμενη μητέρα, μονογονεϊκής οικογένειας με 2 παιδιά!

Μέσα σε 3 μέρες η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε 3 απολύσεις. Μια βδομάδα μετά προχωράει σε 4η απόλυση και  όλες με την ίδια αιτιολογία, δηλαδή τη μείωση της αποδοτικότητας και της κακής αξιολόγησης. Μας μιλάνε για παραγωγικότητα του εργαζόμενου την ίδια στιγμή που η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα και οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν 2 και 3 πόστα κάθε μέρα για να βγει η δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, η επιχείρηση εξασφαλίζει αυξήσεις τους πωλήσεις που φτάνουν το 17% μόνο το πρώτο 5μηνο του 2021!

Η αλήθεια είναι πως οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε τους πάνω στη λογική τους συγκεκριμένης επιχείρησης, του να ξεμπερδεύουμε με τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν περισσότερα κατεκτημένα δικαιώματα.

Πόσο μάλλον που οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους  καθημερινά στο χώρο δουλειάς, πάλευαν για τους τους και τους συναδέλφους τους, για καλύτερους όρους δουλειάς μέσα από το Σωματείο τους. Δεν έσκυβαν το κεφάλι! Αποτελούσαν δηλαδή  ενοχλητικές φωνές για την εργοδοσία, φωνές που τώρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες αυτές οι απολύσεις λίγες μέρες πριν την πανεργατική πανελλαδική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακάτικη αργία και  που δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη τους εργοδότες να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι μέσα στο χώρο δουλειάς.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους!

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απαιτούμε:

Nα ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων και να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο.

 

Share.

Comments are closed.