Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Για τη ρατσιστική επίθεση συναδέλφου μετανάστη διανομέα της E-FOOD

Δημοσιεύτηκε στις

 Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΤΗΣ EFOOD ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΘΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, καταγγέλλει την εργοδοτική ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε μετανάστης συνάδελφός μας, διανομέας της Ε-food, το απόγευμα της 10ης Αυγούστου, στο κατάστημα ΠΑΝΘΕΟΝ στην Κυψέλη.

Ο συνάδελφος, που εργάζεται μέσω εργολάβου στην πλατφόρμα Ε-food, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από άτομα που βρίσκονταν σε συνεννόηση με τον εργοδότη του καταστήματος. Η επίθεση ξεκίνησε με αφορμή το ότι δεν άκουσε έγκαιρα την ειδοποίηση για παραλαβή παραγγελίας, ωστόσο τα πραγματικά κίνητρα ήταν ρατσιστικά, καθώς συνοδεύτηκε από ύβρεις, χτυπήματα στο πρόσωπο, απειλές, ακόμα και απειλή με μαχαίρι, με ξεκάθαρη αναφορά στην εθνικότητα και το χρώμα του δέρματός του.

Λίγο μετά το περιστατικό, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στο σημείο, χωρίς όμως να προχωρήσει σε καμία σύλληψη. Αντίθετα, αστυνομικοί απείλησαν μέλη του Συνδικάτου και εργαζομένους της Wolt που έσπευσαν να συμπαρασταθούν, ότι θα τους προσαγάγουν αν δεν απομακρυνθούν. Παρόμοιες απειλές δέχθηκε και διανομέας-μάρτυρας του περιστατικού από τον εργοδότη του καταστήματος.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ρατσιστικών και εργοδοτικών επιθέσεων που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, ειδικά των μεταναστών συναδέλφων μας, που εργάζονται χωρίς δικαιώματα, υπό συνεχή πίεση και απειλές. Όταν κάποιος «δεν βολεύει» ή σηκώσει κεφάλι, αξιοποιείται η βία και ο ρατσισμός για να φιμωθεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους, να παλέψουν και να απομονώσουν το φασιστικό – ρατσιστικό δηλητήριο σε κάθε χώρο δουλειάς!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

Περισσότερα

Σωματεία Καβάλας: 27 Μάρτη Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ...

Σωματεία Κυκλάδων: 28 Μάρτη Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες μαζί με όλο τον λαό ξεσηκωμός! Απεμπλοκή τώρα από...