Τρίτη, 22 Ιουνίου

Συνδικάτο Εργατοϋπ. Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων Αρτοσκ. Ποτών Χανίων :

0
image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  14/05 ανοιχτή σύσκεψη 11 σωματείων  έπειτα από κάλεσμα του Δ.Σ. του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών με τη συμμετοχή των σωματείων Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σ.Ε.Π.Ε., Κατασκευών, Ε.Λ.Μ.Ε. ,Σωματείο Εργαζομένων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων, Σ.Μ.Τ, Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση και του Παραρτήματος του Μουσικού Συλλόγου Χανίων. Η σύσκεψη είχε ως θέμα την προετοιμασία της κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία και κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών Ν.Τσουπάκης. Όπως τόνισε…Δεν είναι μία ακόμα αντεργατική παρέμβαση αλλά εμπεριέχει τις ανατροπές του αιώνα και παράλληλα δένει σφιχτά τα μέτρα που έχουν παρθεί απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους, πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου! Το νομοσχέδιο προχωρά σε συντριπτικό χτύπημα του 8ωρου με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας, αυξάνει στις 150 ώρες τις υπερωρίες (από 96 στη μεταποίηση και 120 στις υπηρεσίες) τις οποίες μονομερώς θα μπορούν να επιβάλλουν οι επιχειρήσεις, ενισχύοντας το οπλοστάσιο της υπερεκμετάλλευσης και της δουλειάς «ήλιο με ήλιο». Χτυπά αδυσώπητα την κυριακάτικη αργία, τη μοναδική μέρα που μένει ελεύθερη στην εργατική οικογένεια. Δίνει πλήρη ασυλία στην εργοδοσία να κάνει ό,τι νομίζει με τους εργαζόμενους, αφού εκτός από το ότι θα μπορεί να τους βάζει να δουλεύουν όσο και όπως θέλει, θα τους ξεφορτώνεται και όποτε θέλει, ξέροντας ότι αν κριθεί άκυρη η απόλυση δεν έχει και την υποχρέωση επαναπρόσληψης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μετατρέπει σε «ανεξάρτητη αρχή» το ΣΕΠΕ, μια «αρχή» που θα αναλάβει τον «έλεγχο» σε μια αγορά εργασίας με τη «ζούγκλα» να είναι πια κανονικότητα. Με λίγα λόγια να αφαιρεί ακόμα κι αυτό το μέσο που είχαν οι εργαζόμενοι μπας και βρουν το δίκιο τους. Θέλοντας  να «τσιμεντάρει»  την επίθεσή της στην εργατική τάξη η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες, με τον υπουργό Εργασίας να παρουσιάζει τη δράση των συνδικάτων περίπου ως …εγκληματική ενέργεια, μη μπορώντας να κρύψει το μίσος εργοδοτών και κυβερνήσεων απέναντι στην οργανωμένη – συλλογική διεκδίκηση».

Επιπλέον ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Τροφίμων και Ποτών για συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/5 στις 18:30μ.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς ενάντια στο νόμο- έκτρωμα.

Καλούμε   και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμπόρευσης για την Πέμπτη 20/5 καθώς και το Εργατικό Κέντρο Χανίων να πάρει απόφαση απεργιακής απάντησης στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν!!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!

 

 

Share.

Comments are closed.