Συνδικάτο Εργατο/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Ενοικιαζόμενη εργασία ανασφάλεια, μηδαμινά δικαιώματα, μισθοί πείνας

image_pdfimage_print

Το ΣΕΤΤΑ όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το γενικευμένο φαινόμενο στον κλάδο μας που αφορά την ενοικιαζόμενη εργασία που συνεχώς εξαπλώνεται, προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλίες που πρωτεύοντα στόχο τους έχουν να βάλουν τέλος σε αυτό το αίσχος!

Πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες μια σειρά περιοδειών σε χώρους δουλείας όπου μαζί με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, απασχόλησε έντονα το ζήτημα της ενοικιαζόμενης εργασίας. Δώσαμε μάχη, οι εργαζόμενοι, ύστερα από μαζική απόλυση συναδέλφων. Με την παρέμβαση μας και την κινητοποίηση , πιέσαμε κυβέρνηση και εργοδοσία, αποσπάσαμε την δέσμευση και την επιστροφή στην δουλεία των συναδέλφων, καθώς και την αναγνώριση των τριετιών τους.

Προχωρήσαμε σε σύσκεψη με θέμα την ενοικιαζόμενη εργασία όπου αναδείχθηκαν ζητήματα και μπήκε ένας ενιαίος σχεδιασμός δράσης μόνιμων εργαζομένων μαζί με τους ενοικιαζόμενους για κοινή και συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αναδείξαμε ζητήματα που αφορούν την εντατικοποίηση , τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Συμμετείχαμε στην κοινή πρωτοβουλία που πήραν τα Σωματεία της Αττικής σε κλάδους της Βιομηχανίας με κινητοποίηση ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας και στο αίσχος των δουλεμπορικών γραφείων.

Συνάδελφοι τώρα όσο ποτέ οι συνθήκες το απαιτούν να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Πέρασαν τόσα χρόνια και τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν ,χειροτερεύουν! Συγκεκριμένα στον όμιλο ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier ο αριθμός του ενοικιαζόμενου προσωπικού τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και όλο αυτό βέβαια για να μπορούν να περνάνε οι ελαστικές μορφές εργασίας για να βρίσκουν φθηνά εργατικά χέρια. Είτε εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος ,είτε εργοδότης είναι ιδιώτης. Έξ’ άλλου στο πλαίσιο της γενικότερη επίθεσης που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) πήραν μαζί με όλα τα άλλα και μέτρα για την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Όλες οι κυβερνήσεις νέες και παλιές ικανοποιούν το μεγάλο κεφάλαιο με κατευθύνσεις από ΕΕ, ψηφίζοντας νόμους που τσάκισαν και συνεχίζουν να τσακίζουν τα δικαιώματά μας!

Σε μόνιμη ομηρία μας έχουν δουλεύοντας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα! Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος. Ακόμα και όταν διεκδικούμε τα αυτονόητα όπως η αναγνώριση των τριετιών η απάντηση τους είναι απόλυση! Και όλα αυτά με την συγκατάθεση της εκάστοτε διοίκησης των ΕΛΤΑ ,δηλαδή του κράτους, των κυβερνήσεων!

Μισθοί στο ύψος του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ κάτι που τσακίζει τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα που είχαν παλιότερα χρόνια κατακτήσει οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα αυτό εντείνει τον διαχωρισμό που επιβάλλεται από τους εργοδότες μέσα σε κάθε χώρο δουλείας, σε παλιούς, μόνιμους, νέους, ενοικιαζόμενους, 4ώρους, 6ώρους, 8ώρους κοκ.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!!

Με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών που αφορούν τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και ύστερα από καταγγελίες που είχαμε ότι στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη δεν θα ανανεωθούν συμβάσεις, και ότι θα κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ενοικιαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά να μείνουν άνεργοι, και να αυξηθεί περεταίρω η εντατικοποίηση στο μόνιμο προσωπικό.  Το ΣΕΤΤΑ προχωράει σε μια σειρά αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Έχουμε ζητήσει συνάντηση για αυτά τα ζητήματα με τον Υπουργό Εργασίας, την Τρίτη 21/1/2020 στις 9.30 πμ. Εκείνη την ώρα καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να έρθει στην συγκέντρωση έξω από το το Υπουργείο Εργασίας. Αντίστοιχη συνάντηση έχουμε επιδιώξει και με την διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Την Κυριακή στις 2 Φλεβάρη στις 11.00 στα γραφεία μας στο ΕΚΑ καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μόνιμους, ενοικιαζόμενους, εργαζόμενους σε frαnchise σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα, των πρωτοβουλιών του επόμενου διαστήματος.

Είμαστε σε ετοιμότητα, να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση με το που φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι είναι ήδη χτυπημένοι από το ήδη απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά δικαιώματα και συντάξεις, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την διεκδίκηση ενός Δημόσιου φορέα ασφάλισης που θα διασφαλίζει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, την συνταξιοδότηση μας, να μην γίνει αυτό προσωπική υπόθεση του
καθενός, ανάλογα με τη βαστάει το ήδη αδειανό πορτοφόλι . Προσωπική μας υπόθεση είναι ο αγώνας για
μόνιμη και σταθερή δουλεία, με δικαιώματα, ο αγώνας για Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτούς και τα σχέδια τους. Με δυνατό ταξικό εργατικό κίνημα και συνεχή αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών και όχι τα κέρδη των αφεντικών. Γιατί ο πλούτος που παράγεται στην κοινωνία είναι τεράστιος, είναι δικός μας, βγαίνει από τον ιδρώτα μας και για αυτό πρέπει να το καρπωνόμαστε εμείς και όχι οι κηφήνες της κοινωνίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ, 9:30πμ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11:00πμ, ΕΚΑ (Γ’ Σεπτεμβρίου κ Μάρνη)

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί :

 Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι.
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
 Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.
 Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
 Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.

Comments are closed.