Σάββατο, Απρίλιος 17

Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Στηρίζουμε την στάση εργασίας του Επιχειρησιακού Σωματείο της Intralot ενάντια στις απολύσεις στις 4 Μαρτίου

0
image_pdfimage_print

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ INTRALOT

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΟ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας  καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας της Intralot, που επέλεξε εν μέσω πανδημίας να προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων.

Δεν έχουν περάσει ούτε δυο χρόνια που η διοίκηση της Intralot (6/2019) στο όνομα των οργανωτικών αλλαγών και την αναδιάρθρωση της εταιρείας για την παραπέρα κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της, είχε προχωρήσει σε 12 απολύσεις εργαζομένων.

Τώρα ο όμιλος προχωρά σε απολύσεις στον βωμό της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας – κερδοφορίας του και της μελλοντικής του ανάπτυξης, ανάπτυξης που φυσικά δεν περιλαμβάνει τους ίδιους του εργαζόμενους.

Κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες της πανδημίας και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στο ξέσπασμα της οποίας ο COVID-19 λειτούργησε ως καταλύτης, η Intralot φορτώνει για άλλη μια φορά το βάρος της κρίσης στους εργαζομένους  και  απολύσει 25 συναδέλφους την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου καθώς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε άλλες 10 απολύσεις τον Μάρτιο.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εργαζόμενοι πλέον έχουμε εμπειρία. Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση. Κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί στο δρόμο της ανεργίας. Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας. Τη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία.

 ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 Αποδεικνύεται με τον πιο σκληρό τρόπο, συνάδελφοι, και στην περίπτωση της Intralot, ότι σε ανάπτυξη και κρίση, τον λογαριασμό τον πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Αυτοί που κάθε μέρα με την δουλειά τους και τον κόπο τους παράγουν τεράστιο πλούτο, για να θησαυρίζουν ολοένα και περισσότερο οι λίγοι, τα μονοπώλια.

Η μάχη που δίνουν οι συνάδελφοι στην Intralot, είναι μάχη που αφορά τους εργαζόμενους σε όλον τον κλάδο. Το ίδιο σκηνικό εξελίσσεται στον ΟΤΕ μπροστά στην αναδιάρθρωση και την δημιουργία θυγατρικών εταιριών. Τις ίδιες εξελίξεις είχαμε και στη Vodafone με τις 17 απολύσεις συναδέλφων την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στην Teleperformance όπου η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις – λήξεις συμβάσεων 100 συναδέλφων.

Οι μετασχηματισμοί των εταιρειών, τα επιχειρηματικά πλάνα, έχουν σαν μόνο στόχο την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, την θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η φαγωμάρα τους για το ποιος θα βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητος από την κρίση, σημαίνει χτύπημα για τους εργαζόμενους, για τα δικαιώματά τους.

Η μόνη διασφάλιση είναι ο αγώνας που βάζει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, κόντρα στους σχεδιασμούς και τα πλάνα των εργοδοτών. Δεν δεχόμαστε να χάνουμε τη δουλειά μας, δεν παζαρεύουμε τους όρους μας. Δεν δεχόμαστε η Υγεία μας, η εκπαίδευση των παιδιών μας , να γίνεται εμπόρευμα. Πάμε κόντρα στους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, που μόνο στόχο έχει την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

 ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις. Να μην τολμήσει η εργοδοσία να προχωρήσει σε άλλες.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η πίεση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ INTRALOT

 ΠΕΜΠΤΗ 04/03 9:00 με 12:00

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

Share.

Comments are closed.