Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: Στηρίζουμε τη στάση εργασίας των συναδέλφων διανομέων στην E Food

0
image_pdfimage_print

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ E FOOD

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9 , 12:00-:16:00

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

     Οι πρόσφατες εξελίξεις στην εταιρεία, με την απόφαση της εργοδοσίας να μετατρέψει τους συναδέλφους διανομείς σε freelancers, βαφτίζοντάς τους «συνεργάτες» και εκβιάζοντάς τους με λήξη συμβάσεων, είναι μια ακόμα τρανή απόδειξη πως οι εργοδότες μόνο στόχο έχουν την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους και τη θωράκισή τους στον ανταγωνισμό. Η μεγιστοποίηση των κερδών περνάει μέσα και από το χτύπημα κάθε δικαιώματος των εργαζομένων, αξιοποιώντας κάθε αντεργατικό – αντιλαϊκό νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αργά ή γρήγορα οι εργοδότες για να βγουν αλώβητοι από τον ανταγωνισμό, για να «κατακτήσουν» την κορυφή της πυραμίδας θα επιτεθούν στα δικαιώματά μας, θα εφαρμόσουν τους νόμους. Η E FOOD δεν είναι ο καλός εργοδότης που παράπεσε σε λάθος διατύπωση. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή που επιτάσσει η κερδοφορία της, επιλογή που οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα μας πρέπει να αντιπαλέψουμε για να μην εφαρμοστεί τόσο στην συγκεκριμένη εταιρεία όσο και να επεκταθεί συνολικότερα.  

   Οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις, τα ελαστικά ωράρια, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η δουλειά με  το μπλοκάκι, η κατάργηση των βαρέων και των ανθυγιεινών, είναι έργα τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που απλόχερα χάρισαν στους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να μπορούν να τα αξιοποιούν αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Και τώρα με τον  νόμο-έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στο σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, δένοντας ακόμα περισσότερο τον εργαζόμενο γύρω από τις στοχεύσεις του εργοδότη του, με απλήρωτη δουλειά.

Έχει το θράσος η κυβέρνηση να λέει ότι ο εργαζόμενος θα το επιλέγει «ελεύθερα». Το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποίησε και η εργοδοσία της e food, ότι τάχα όσοι θέλουν θα επιλέγουν να είναι συνεργάτες. Αλήθεια, πόσο ελευθέρα θα επιλέξει ο εργαζόμενος να πληρώνει μόνος του την ασφάλισή του, πόσο ελεύθερα θα επιλέξει να μην έχει άδεια, ή να ευθύνεται αυτός αν πάθει εργατικό ατύχημα; Πόσο ελευθέρα θα επιλέξουμε εμείς να δουλεύουμε 10ωρα, ακόμα πιο εντατικά με εξαντλητικές βάρδιες;

    ‘Ήδη μια σειρά από εργοδότες του κλάδου έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πλευρές του αντεργατικού νόμου. Από την Ε-value που πρότεινε στους συναδέλφους με τηλεργασία να δουλεύουν σπαστό ωράριο, την Vodafone που έχει βγάλει σε μια σειρά από τμήματα το διάλειμμα εκτός εργάσιμου χρόνου και τώρα η εργοδοσία της e food.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

    Η άμεση απάντηση των εργαζόμενων της e food στο delivery, οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει σε μια σειρά από πόλεις, δείχνουν τον δρόμο. Η μάχη που δίνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματα μας δεν γίνεται με ένα click στον υπολογιστή ή μια κακή αξιολόγηση στο play store. Η μάχη αυτή απαιτεί οργάνωση στα συνδικάτα μας.  Η απεργία, η δράση, η συσπείρωση στα συνδικάτα μας με κατεύθυνση που θίγει την κερδοφορία των εργοδοτών είναι αυτό που πραγματικά πονάει την E Food και τον κάθε εργοδότη. Δεν χαραμιζόμαστε σε ανώδυνα για τις επιχειρήσεις, click. Βαδίζουμε στον δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με όλα αυτά που θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω.

Η στήριξη από μια σειρά από κλάδους δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι, με άξονα την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των αναγκών μας, οργανωμένοι στα Συνδικάτα μας, θα τσακίσουμε στην πράξη και αυτόν τον νόμο-έκτρωμα και όλους τους προηγούμενους.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την «Ε-food» με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ενταχθεί το επάγγελμα του διανομέα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Να οροθετηθούνε οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, στον παγετό κ.α.
  • ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.
  • Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση του.
Share.

Comments are closed.