Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής: Πάρτε πίσω την απόλυση της συναδέλφου στη WIND

0
image_pdfimage_print

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ WIND

 Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ!

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ WIND(ΠΑΣΕ WIND),ΣΤΗ WIND, Λ. ΑΘΗΝΩΝ 104, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/7, 08:30

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Wind που προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφου μας Ε. Mε την παιδαριώδη δικαιολογία, ότι δεν ταίριαζε στην «φιλοσοφία της επιχείρησης», όπως της ειπώθηκε. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να της προτείνουν bonus 12 μισθούς ώστε να δεχθεί την απόλυσή της, που φυσικά η συνάδελφος τους τα πέταξε στα μούτρα. H στάση της συναδέλφου είναι παράδειγμα για όλους μας. Δεν παζαρεύουμε και δεν ξεπουλάμε τα δικαιώματά μας. Είναι βαθιά γελασμένοι οι εργοδότες αν νομίζουν ότι μπορούν να μας εξαγοράσουν και να μας βάλουν στο χέρι για να υποταχθούμε στα «θέλω» τους. Στη «φιλοσοφία» τους.

 Ποια είναι όμως η κουλτούρα και η φιλοσοφία  που μας εγκαλούν να εναρμονιστούμε και να υποταχθούμε σε αυτήν; Πίσω από τις φιοριτούρες και τα χαμόγελα στέκει η αλήθεια. Η «φιλοσοφία» τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πώς θα μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα και τους τρόπους. Το νέο μοντέλο εργαζόμενου που ονειρεύονται, είναι αυτό που θα είναι άμεσα και συνεχώς διαθέσιμο στις ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας. Ενός εργαζόμενου που θα προγραμματίζει τη ζωή του με βάση το πώς θα μπορεί καλύτερα να βγαίνει η δουλειά, ώστε να είναι ακόμα πιο παραγωγικός, που θα μπορεί να δουλεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, από παντού, χωρίς σταθερό ωράριο αλλά ανά πάσα ώρα και στιγμή απίκο. Ενός εργαζόμενου που θα αλλάζει αντικείμενο και τρόπο δουλειάς όποτε εξυπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας της εταιρείας και θα πρέπει μόνος του και χωρίς βοήθεια να γίνει αμέσως αποδοτικός.

Γι’ αυτό τρίβανε τα χέρια τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι με το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στην συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων. Γιατί πατάει πάνω στους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν και δίνει τη χαριστική βολή στη ζωή μας και ακόμα ένα μεγάλο όπλο στα χέρια των εργοδοτών για να εξασφαλίσουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά τους.

 Όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι τα απορρίψαμε στις απεργίες στις 10 και στις 16 Ιούνη και δίνουμε καθημερινά τη μάχη ώστε τα σχέδιά τους να μείνουν στα χαρτιά. Δεν θα δεχτούμε τη διάλυση της ζωής μας. Δεν «συμφιλιώνεται» η  προσωπική, οικογενειακή μας ζωή, με τα θέλω των επιχειρήσεων, οι ανάγκες μας δεν χωράνε στα σχέδια του ανταγωνισμού των ομίλων. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική ότι εργαζόμενοι και επιχειρηματικοί όμιλοί έχουν κοινά συμφέροντα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, ούτε προσαρμογές στα θέλω των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ WIND

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ

Ανυπότακτα δίνουμε οργανωμένη απάντηση μέσα από τα Συνδικάτα μας επιχειρησιακό και κλαδικό. Διεκδικούμε όρους δουλειάς και δικαιώματα που οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορούν να δώσουν όταν δεν υποτάσσονται στο κριτήριο του κέρδους. Σπάμε την τρομοκρατία και την απομόνωση στην πράξη. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος και ανυπεράσπιστος. Υπάρχει το Συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ. Το αποκούμπι όλων των εργαζόμενων στον κλάδο μέσα από το οποίο οργανωμένα παλεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Η απόλυση της συναδέλφου στην Wind είναι υπόθεση όλων μας. Θα την μπλοκάρουμε όπως και σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νέου νόμου μέσα στις επιχειρήσεις του κλάδου

 Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόλυση!

Όλοι στην κινητοποίηση, μαζί με το Σωματείο Εργαζόμενων στην Wind,  στo κτήριο της  Wind, Λ. Αθηνών 104, Παρασκευή 16/7, 08:30

 

 

Share.

Comments are closed.