Κυριακή, Απρίλιος 18

Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Πάρτε πίσω την απόλυση – στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία

0
image_pdfimage_print

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03, 12:00 – 15: 00 & την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03 15:00 – 18:00

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας  καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου FORTHNET – NOVA για την απόλυση του συναδέλφου Ι.Κ. μέλος του Συνδικάτου μας και εκλεγμένου στο Δ.Σ. του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων Forthnet – Netmed. Ο συνάδελφος εργαζόταν ως επινοικιαζόμενος για 2 χρόνια στο κτήριο της Forthnet – Nova  στον Ταύρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους προηγούμενους μήνες ο συνάδελφος είτε  είχε λάβει bonus παραγωγικότητας είτε ήταν στα όρια να το πάρει.  Ο νέος εργοδότης η United Group, το ξέρει το παιχνίδι, αφού πήρε «φιλεταρισμένη» από τραπεζικά χρέη τη Forthnet – Nova, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη διοίκηση.

Χτυπά την οργάνωσή μας, χτυπά το σωματείο, γιατί δε μας θέλει να είμαστε οργανωμένοι, να διεκδικούμε. Ο εργοδότης θέλει χωρίς εμπόδια να χτυπά τα εργασιακά μας δικαιώματα, να αυξήσει την πίεση και την εντατικοποίηση, θέλει ανεμπόδιστα να προωθήσει τους μετασχηματισμούς του στην εταιρεία, με τα σχέδια του να φανερώνουν πλάνο για συγκέντρωση και μεταφορά Core τμημάτων εκτός Ελλάδας σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι εργοδοσίες είναι σε κοινή γραμμή αναπροσαρμόζονται, χτυπούν τα δικαιώματά μας και απολύουν για να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη. Το τελευταίο διάστημα σε απολύσεις έχει προχωρήσει η Vodafone με στόχευση και εκεί πρωτοπόρα μέλη μας, απολύσεις στην Intralot και στην Teleperformance ενώ συνολικό είναι το χτύπημα το εργασιακών δικαιωμάτων και στον ΟΤΕ καθώς στις αρχές του έτους προχώρησε σε δημιουργία θυγατρικών εταιριών.  Οι εργοδότες αξιοποιούν τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή. Επιπλέον ετοιμάζουν νέο χτύπημα στο 8άωρο που και νομοθετημένα θέλουν να κάνει 10ωρο,  στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χρησιμοποιώντας  την πανδημία είτε σαν ανάχωμα είτε σαν πρόφαση.

Οι ταξικές δυνάμεις είναι αγκάθια στο δρόμο του κέρδους των εργοδοτών, στην προσπάθεια τους για ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας. Ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων είναι εμπόδιο στα σχέδια τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η στάση μας θα είναι αμείλικτη, σκλάβοι του 21αιώνα δεν θα γίνουμε.

Οι  εργαζόμενοι του κλάδου θα στείλουν την απάντηση που αρμόζει.

Είτε επινοικιαζόμενοι είτε «μόνιμοι» έχουμε τα ίδια δικαιώματα και στην εργασία και στην συμμετοχή μας στα σωματεία μας, στο εργατικό κίνημα αλλά και στη ζωή συνολικότερα. Δεν θα αφήσουμε τον εργοδότη να μας διαχωρίζει. Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει το κατεκτημένο με αγώνες δικαίωμα του εργαζόμενου, να συνδικαλίζεται στην επιχείρηση που εργάζεται, να διεκδικεί τα δικαιώματα του μαζί  με τους συναδέλφους του που εργάζονται στα ίδια τμήματα και μοιράζονται την ίδια πίεση, τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε από κοινού τη μάχη μέσα από τα επιχειρησιακά μας σωματεία και μέσα από το ΣΕΤΗΠ. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας – Συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες.

Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας – καμία αλλαγή προς το χειρότερο των όρων εργασίας ούτε οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή στο αντικείμενο εργασίας. Να υπογραφεί και Σ.Σ.Ε. για την διασφάλιση των συνολικών δικαιωμάτων των Εργαζομένων στη Forthnet – Nova  αλλά και για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 08/03 από τις 12:00 – 15:00

και την  ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03 από τις 15:00 – 18:00

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Share.

Comments are closed.