Συνδικάτο Εργατ. Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Για τις εξελίξεις στην Efood

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ EF00DΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ,

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 3)

 Συνάδελφε-Συναδέλφισσα,

Η εργοδοσία της E-food, αξιοποιώντας το νέο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με το πρόσχημα της αξιολόγησης με το δίλημμα «Άνεργος ή Συνεργάτης». Ο νέος αντεργατικός νόμος λύνει τα χέρια της εργοδοσίας στις πλατφόρμες διανομής, ώστε να μπορούν να απασχολούν τους εργαζόμενους με συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιών-έργου (freelancer)διάρκειας 6 μηνών που απαλλάσσει την εργοδοσία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθιερώνοντας έτσι την δουλειά «με το κομμάτι».

Αυτή η εξέλιξη είναι μια πρώτη γεύση του αντεργατικού εκτρώματος και η πρώτη προσπάθεια εφαρμογής στους συναδέλφους διανομείς. Σε μία μερίδα συναδέλφων που παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορώνα-γράμματα πάνω σε ένα μηχανάκι, που τρέχουν να προλάβουν τους χρόνους παραλαβής-παράδοσης  για να μην αξιολογηθούν αρνητικά, που ξημεροβραδιάζονται για να βγει κουτσά-στραβά ο μήνα και να τρέχουν στο κυνήγι της επόμενης 3μηνης σύμβασης.

Οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους. Τα μέτρα έρχονται και θα γενικευτούν. Τα 2 τελευταία χρόνια και ειδικά από την περίοδο της πανδημίας και ενώ εργοδοσία και κυβέρνηση δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, σταθερά και με ιδιαίτερο ζήλο έχουν προχωρήσει σε μέτρα που εντατικοποιούν και χειροτερεύουν τους όρους εργασίας για όλους  μας:

  • Δημιουργήθηκε το auto-acceptστο τηλεφωνικό κέντρο
  • Αυξήθηκαν οι στόχοι στα bookedκαι liveκαταστημάτων
  • Αυξήθηκε ο όγκος των υπερωριών για να καλυφθεί ο φόρτος εργασίας

Οι συνάδελφοι διανομείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνοι τους! Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους, να σταθούμε σήμερα αλληλέγγυοι. Κανένας συνάδελφος διανομέας δεν πρέπει να δεχτεί να του επιβάλλει η εταιρεία το «συνεργατικό» μέλλον.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις και να μετατραπούν σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την «Ε-food» με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να ενταχθεί το επάγγελμα του διανομέα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Να οροθετηθούνε οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.
  • Να σταματάει η διανομή στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, στον παγετό κ.α.
  • ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, όχι ατομικές.
  • Χώροι με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων.
  • Εταιρικό μηχανάκι με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας σε συντήρηση και ό,τι έξοδα απορρέουν από τη χρήση του

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ EFOODΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ,

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 3)

Share.

Comments are closed.